Windows 10 küçük resimlerin yüklenmesi çok uzun srüyor

kursatsrm

Kilopat
Selamlar, Windows 10'da fotoğraflarımın olduğu klasörleri açtığımda küçük resimleri yüklemesi çok uzun zaman alıyor. Karşılaştırma yapacak olursam Windows 7 kullandığım dönem (eski bir bilgisayarımda da daha yeni denedim) içinde on bin adet fotoğrafın olduğu klasörde dahi fotoğrafların küçük resimlerini anında yüklüyordu. Windows 10'da ise yükleme çok uzun sürüyor veya bazen yüklemeden duruyor.

Ek olarak, iki bilgisayar arasında bağlantı kurarak çalışıyorum. Ana fotoğraflarımın arşivi diğer bilgisayarımda. Diğer bilgisayarımdaki fotoğrafların küçük resimlerinin yüklenmesi daha da vakit alıyor. Aradaki bağlantı CAT6 Ethernet kablolu, 2.5G hız kullanıyorum. HDD ve SSD'lerimin hızı yeterli gibi. Yani kablo switch veya Ethernet kartımda herhangi bir sorun yok.

Yani kısacası küçük resimlerin yüklenmesi çok gereksiz bir süre alıyor. Sebebini biraz araştırsam da pek çözüm bulduğumu söyleyemem. Yurt dışı forumlarında genellikle sorunun küçük resim önbelleğinde olduğunu yazıyor ama tam da anlayamadım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı