Windows 10 Kullanıcı Bozulma Sıkıntısı

odabas32

Megapat
Daha fazla  
Kullanıcı profilLerim sürekli bozuluyor ve işlevlerini kaybediyor, ben yeni kullanıcı açıp bilgilerimi ona aktarmaktan sıkıldım artık. Kullandığım kullanıcıdaki bütün bilgilerimi yeni kullanıcıya aktarmanın kolay bir yolu var mı? Yani bazı program dosyalarının kısa yollarını tek tek dosyalara girip aramaktan ve kişisel ayarlarımı tekrar yapılandırmaktan bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir bozulma oluyor? Detaylı bilgi verirseniz daha net yardımcı olabilirim.

Windows 10 önizleme aşamasında başlat menüsü ve simgelerin açılmaması gibi bir durum vardı. Yeni kullanıcı açınca düzeliyordu. Ben bu sorun dışında hiç bir zaman yeni kullanıcı açma gereği duymadım. Yeni kullanıcı açmak yerine tekrar kurulum yapıp Windows ile ilgili bir sorun varsa çözülmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede programlarınız, ayarları kısacası kurduğunuz düzen kaybolmaz. Bu yönteme geçen gün bazı uygulamalar çalışmıyordu o yüzden başvurdum. Powershell komutlarıyla düzeltme yolları vardı, uğraşmadan bu yöntemi uyguladım. Herhangi bir programla ilgili bir sıkıntı devam ediyorsa Belgeler ve C:\Users\<Kullanıcı Adınız>\Appdata klasörünü inceleyip program ile ilgili klasörleri silerseniz program ilk kez başlatılıyormuş gibi davranır ve sorun varsa çözülür. Olmazsa programı silip yüklemeyi denersiniz.

Tekrar kurulum yapmak için Windows 10 Medya Oluşturma Aracını indirin ve Windows sürümünüze uygun kurulumu indirip otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile Windows içinden kurulumu başlatın.

Bu arada bu bozulmalar sık sık oluyorsa bu sabit diskiniz ile ilgili bir sıkıntı olabilir. HD Tune programıyla sabit diskinizin durumunu kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…