Çözüldü Windows 10 kullanıcı klasöründeki isim değişmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Horseman

Megapat
Daha fazla  
Meslek
web dizayn - modcu
sorun.png

Resimde görüldüğü gibi bilgisayarımın adı Yahya-PC ama masaüstüne bir şey kaydederken yolu C:\Users\memle olarak gösteriyor. memle yerine Yahya-PC yazmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList bu konumdan memle ismini değiştirdim fakat oturum açılamıyor hatası aldım ne yapmam gerekiyor ?

Not: memle benim hotmailin isminden oluşuyor formattan sonra kurulum yaparken microsoft hesabı istiyordu mecburen girdim. microsoft hesabına profil oluşturdu. fakat hesabı sildim isim yine değişmedi

Çözüm
Yeni yerel admin kullanıcı oluşturman ve ona geçip bunu silmen gerek
Sonrasında MS hesabını bağlasan da bu klasörün ismi değişmez.
Masaüstündeki Bu bilgisayar simgesinin üzerine sağ tıklayarak özellikler butonuna bas ve açılan pencereden gelişmiş sistem ayarları bölümüne gir ve aşağıdaki bölümleri kendine göre değiştir. Sistemi yeniden başlatarak test et.

1647552646941.png

Windows tuşu + R açılan pencereye netplwiz yazın kaldır kısmında kaldırabilirsniz özellikler kısmıdan ise isim degişikligi yapabilirsiniz.
1647552851904.png

Masaüstündeki Bu bilgisayar simgesinin üzerine sağ tıklayarak özellikler butonuna bas ve açılan pencereden gelişmiş sistem ayarları bölümüne gir ve aşağıdaki bölümleri kendine göre değiştir. Sistemi yeniden başlatarak test et.

Eki Görüntüle 1335218
Windows tuşu + R açılan pencereye netplwiz yazın kaldır kısmında kaldırabilirsniz özellikler kısmıdan ise isim degişikligi yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1335221

İkisinde de Yahya-PC yazıyor. Bilgisayar adında sorun yok ama yolu memle belirtmiş sistem saçma bir şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı