Windows 10 Kullanıcı Klasöründeki İsmi Değiştirme

freely

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Teknikeri
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 da Microsoft hesabıyla oturum açtım. C:\Users uzantısı içinde kullanıcı adımla oluşan klasör isminde türkçe karakterler var ve bazı oyun ve programlarda sıkıntı çıkarıyor. Microsoft hesabımdan kullanıcı adımı değiştirip bilgisayarıma reset attım ancak bu klasörün ismi değişmedi. Yeniden adlandır diye bir seçenekte çıkmıyor. Nasıl değiştirebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende 2 kere denedim ilk olarak buraya yazmadan önce ikincisini de yazdıktan sonra ama sonuç değişmedi. Farklı bir yöntem bilen var mı ?

Bende 2 kere denedim ilk olarak buraya yazmadan önce ikincisini de yazdıktan sonra ama sonuç değişmedi. Farklı bir yöntem bilen var mı ?
Bu tanımlama otomatik yapılır, yani Microsoft hesabı ile oturumu ilk açtığınızda profilde tanımlı ad ne ise uzunsa kısaltarak adı-soyadı ise ilk adı alıp klasörün ismini otomatik belirliyor gibi. Yerel hesaba geçersin sonra hesap yöneticisinden Microsoft hesabını tamamen silersin, sonra tarayıcı üzerinden Microsoft hesabını açıp profil ayarlarından görünen adı istediğin gibi düzenler (örneğin; falanca filanca ise sadece freely dersin) sonrasında da Microsoft hesabınla tekrar oturum açarsın. Kullanıcı klasörü bu şekilde oluşur istersen sonra görünen adını eskisi gibi değiştirirsin.

Bu tanımlama otomatik yapılır, yani Microsoft hesabı ile oturumu ilk açtığınızda profilde tanımlı ad ne ise uzunsa kısaltarak adı-soyadı ise ilk adı alıp klasörün ismini otomatik belirliyor gibi. Yerel hesaba geçersin sonra hesap yöneticisinden Microsoft hesabını tamamen silersin, sonra tarayıcı üzerinden Microsoft hesabını açıp profil ayarlarından görünen adı istediğin gibi düzenler (örneğin; falanca filanca ise sadece freely dersin) sonrasında da Microsoft hesabınla tekrar oturum açarsın. Kullanıcı klasörü bu şekilde oluşur istersen sonra görünen adını eskisi gibi değiştirirsin.

Tamamdır. Dediğiniz gibi denicem. Teşekkürler.

En kolay yolu Windows tuşu + R tuşuna bas. Şu komutu gir:

Kod:
netplwiz

Orda üstüne tıkla değiştirirsin. Yeniden başlat.

Kardeşim işe yaramadı. Galiba tek çözüm bilgisayara format attıktan sonra kullanıcı hesabı oluştururken hotmail hesabımıza giriş yapmadan yerel bir hesap oluşturup ismi girmek. Başka yolu yok bence.

1.png

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı