Windows 10 Kullanıcıya Yönetici Yetkisi Verme

Makaleler
287
Yer
İstanbul
  • Öncelikle Windows + R tuşlarıyla Çalıştır penceresini açın.
  • netplwiz yazdıktan sonra Enter'a basın.
  • Açılan pencerede örnek olarak oluşturduğumuz Technopat hesabını göreceksiniz:

• Şimdi bu hesabı seçin ve Özellikler deyin.
  • Açılan sekmeden Grup üyeliği kısmına geçin. Yönetici'yi seçin ve Uygula deyin:

• Artık hesabın karşısında Administrators yazmalı:

• İşlem tamamlandı. Artık hesap yönetici haklarına sahip.

Daha üst düzey yetkilendime isteyen işler için (EFI bölüntülerini düzenlemek gibi) normal kurulumda devre dışı olan "Administrator" hesabını da devreye sokabilirsiniz. Hatta kendinize güveniyorsanız direk bu hesap ile bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Administrator hesabını aktif(görünür) hale getirmek için:
  • Başlat menüsünü açın.
  • cmd yazdıktan sonra karşınıza gelen sonuca sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır"ı seçin ve yetkiyi onaylayın.
  • Burada net user girerek bilgisayardaki tüm hesapları listeyebilirsiniz.
  • Amacımız Administrator hesabını aktifleştirmek olduğu için net user administrator /active:yes komutunu giriyoruz.

• Bu komuttan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatırsanız açılışta Administator hesabını görebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
NOT: Hesabı tekrar pasif hale getirmek için net user administrator /active:no komutunu girmeniz yeterlidir.

Administrator seçtiğimde hata alıyorum, lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
erişim engellendi hatası alıyorum

Recep abi zor günde şifa oldun ellerine sağlık.

Hata alan arkadaşlar için (Windows 11 Windows 10 da var mı bilmiyorum) arama çubuğuna sudo yazın ayarlara yönlendircek sizi sonra sudoyu açın size soracak emin misiniz evet deyin sonra CMD'yi açıp "sudo net user administrator /active: Yes"

Yazın.

Peki bu işlemleri yapan kullanıcı Administrators grubu üyesi değilse veye Administrators grubu üyesi kullanıcıya erişim/hesabına giriş imkanımız yoksa nasıl yapılır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…