Windows 10 kurarken 0x80300024 hatası

• Konuyu başlatan Silinen üye 106715
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 10.764
S

Silinen üye 106715

Ziyaretçi
PC'de eski laptoptan kalma HDD var. Bölümlere ayrılmıştı hepsini toparladım. O laptop UEFI desteklemediği için normal kurulum yapmıştım. Biçimlendirdim olmadı. SSD'ye kurayım sonra uğraşırım dedim hata verdi. HDD'ye kurmayı deneyim dedim onda da hata verdi. Ayrıca 2 tane daha bölüm var. Onları biçimlendirdim. Fotoğrafları aşağıya bıraktım.

IMG_20200730_144006.jpg

Bu büyüttüğüm

15961095400992585111297839978454.jpg

Fotoğraf SSD'ye kurarken geldi.
İkisini de büyütmüş en alttaki SSD için.
Tekrar biçimlendirdim bu sefer SSD'ye kurdu, HDD ile sonra ilgileneceğim. Belki ileride bu hatayla karşılaşanlar olur konu kalsın bu mesajı görerek yaparlar.

- Yükleme yapılacak disk'i ve bu disk ile ilgili ayrılmış bölüm varsa silin.
- Sildiğiniz disk'in yanında bulunan numarayı hafızanızda tutun, ya da unutma ihtimâliniz varsa bir kâğıda not alın.
- Shift+F 10 tuşuna basın.
- Çıkan komut istemcisi penceresine, "diskpart" yaz ve "enter"e bas.
- "List disk" yaz ve "enter"e bas
- "Select disk" yaz boşluk bırak ve not aldığın disk numarasını yazıp "enter"e bas.
- "Clean" yaz, "enter"e bas.
- "Convert gpt" yaz "enter"e bas.
-"exit" yaz, "enter"e bas.

Komut istemcisi kapandıktan sonra "yenile" butonunu kullanarak devam et. Bu sistemde "ileri" butonu çalışmaz.

NOT: Shift+F 10 kombinasyonu ile komut istemcisi penceresi açıldığında, bu alana aktarılacak komutlar yazılırken benim ayıraç olarak kullandığım tırnak işâretlerini (Örnek: "list disk" yazarken başta ve sonda bulunan " işâreti) yazmayacaksın.

GPT hatası için diski GPT biçiminde formatlamanız gerek. Bunun için de diskteki bütün bölümleri silip yeni bölüm oluştur demeniz yeterli.

İkinci hatada meyda sürücünüzü denetleyin diyor. USB hatası olma ihtimali geliyor aklıma.

Her halükarda disklerinizi, içinde veri yoksa silin ve öyle deneyin:

Şuan Windows'u kurabildim ancak açarken "Scanning and repairing xxxxxx WD) diyor. Uygulama kurulsun yeniden başlayınca atacağım fotoğrafını.
Sistemi Sfc /scannow ile taradım sıkıntı çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200730-152445.png
    Screenshot_20200730-152445.png
    145,6 KB · Görüntüleme: 198
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı