Çözüldü Windows 10 kurarken disk algılanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

torresferran0

Centipat
Daha fazla  
Selamlar yeni bir sistem topladım.
ASRock B450M HDV anakart.
Ryzen 3 2200G işlemci.
Samsung PM9B1 256 GB M.2 SSD.
Windows 10 kuracakken böyle bir hata veriyor yüklenecek sürücü bulunamadı diye ama hem M.2 SSD takılı hem de hard disk neden görmüyor. Çözüm nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bizim bilgisayar sinifindakiler erişim engelli fakat bir bilişim hocasına sorayım belki yardım etmeyi seçer kendisinde olabilir bazen uğraşıyor çünkü formatla falan kendi PC sinde.

Şey diyeceğim bu Media creation tool un linkini atabilir misiniz yazdıgımda düz ISO plarak indiriyor ben yanlış yere giriyorum sanirsma
Sanırsam kaldırılmış. Siz yine Windows bir bilgisayarda Rufus ile orjinal ISOyu yazdırmaya bakın.
Selamlar yeni bir sistem topladım.
ASRock B450M HDV anakart.
Ryzen 3 2200G işlemci.
Samsung PM9B1 256 GB M.2 SSD.
Windows 10 kuracakken böyle bir hata veriyor yüklenecek sürücü bulunamadı diye ama hem M.2 SSD takılı hem de hard disk neden görmüyor. Çözüm nedir?
Hata resmini paylaşabilir misiniz?

Hata değil aslında hocam sürücü seçme ekranında sürücü bulunamadı takın diyor ama hem m.2 ssd var hem HDD var.
Benzer bir hatayı 2 kez yaşamıştım. İkisinde de kurulum usbsini rufus ile hazırlamak yerine windows media creation tool ile hazırlayarak çözmüştüm, deneyebilirsiniz. Tam benim yaşadığım durum mu, hatırlamam için resim iyi olurdu.

Benzer bir hatayı 2 kez yaşamıştım. İkisinde de kurulum usbsini rufus ile hazırlamak yerine windows media creation tool ile hazırlayarak çözmüştüm, deneyebilirsiniz. Tam benim yaşadığım durum mu, hatırlamam için resim iyi olurdu.
Hocam şuan ISO dosyası iniyor maalesef ki gosteremeyecegim fakat şöyle bir bilgi de vereyim şuan sistemde Pardus yüklü yani sebebi ise eski PC de denemiştim şuan bugün yenisini topladım ama isoyu falan indirmek için bu HDD yi kullanıyorum ve ventoy u kullandım

W media creation tool Pardus işletim sisteminde açılır mı exe uzantılı oldugunu hatirliyorum sanki de

Resim bulmaya çalışacağım bir bakayım.

Böyle bir hata fakat ben isoyu technopat Recep Baltaş hocamın şu konusundan indirdim: https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-tuerkce-indirme-ve-kurulum.228362/

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-04-20-17-58-612_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2025-03-04-20-17-58-612_com.google.android.youtube.jpg
    59,4 KB · Görüntüleme: 25
Hocam şuan ISO dosyası iniyor maalesef ki gosteremeyecegim fakat şöyle bir bilgi de vereyim şuan sistemde Pardus yüklü yani sebebi ise eski PC de denemiştim şuan bugün yenisini topladım ama isoyu falan indirmek için bu HDD yi kullanıyorum ve ventoy u kullandım

W media creation tool Pardus işletim sisteminde açılır mı exe uzantılı oldugunu hatirliyorum sanki de

Resim bulmaya çalışacağım bir bakayım.

Böyle bir hata fakat ben isoyu technopat Recep Baltaş hocamın şu konusundan indirdim: https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-tuerkce-indirme-ve-kurulum.228362/
Exe çalıştıramazsınız muhtemelen. Evde başka bir bilgisayar varsa onla deneyebilirsiniz. Rufustan başka seçenek yoksa GPT olarak hazırladığınızdan emin olun.

Orjinal siteden indirip deneyin bir de. Benim sorunumda ekranın ortasında uyarı çıkıyor direkt kurulabilir disk yok gibisinden. Sizinki biraz daha farklı.

Exe çalıştıramazsınız muhtemelen. Evde başka bir bilgisayar varsa onla deneyebilirsiniz. Rufustan başka seçenek yoksa GPT olarak hazırladığınızdan emin olun.

Orjinal siteden indirip deneyin bir de. Benim sorunumda ekranın ortasında uyarı çıkıyor direkt kurulabilir disk yok gibisinden. Sizinki biraz daha farklı.
Hocam sanırsam aynı hata ben bu resmi internetten buldum şuan da tekrar deneyemedigim için.

Şuan orjinal siteden ISO yu indiriyorum da ventoy dan falan kaynaklı olabilir mi?

Şuan orjinal siteden ISO yu indiriyorum da ventoy dan falan kaynaklı olabilir mi?
Yani Linuxta bu iş için kullanılan programlardan biri, pek sanmıyorum. Daha önce kullanmadım, ayarlanması hakkında bir fikrim yok.

Son düzenleme:
Hocam microsoft un sitesinden indirdiğimde bu hatayı verdi

Şuan flash ı WoeUSB üzerinden yazdırmaya çalışıyorum aynı isoyla (Microsoft' dan indirdiğim) fakat çok uzun sürecek gibi.

Dosya Ekleri

• 17411166274184427118893846730601.jpg
    17411166274184427118893846730601.jpg
    129,6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Hocam microsoft un sitesinden indirdiğimde bu hatayı verdi

Şuan flash ı WoeUSB üzerinden yazdırmaya çalışıyorum aynı isoyla (Microsoft' dan indirdiğim) fakat çok uzun sürecek gibi.
Başka bir bilgisayar bulup Media Creation Tool ile yapsanız daha kolay olacak sanki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı