Windows 10 Kurtarma ile Sıfır Kurulumun Farkı

RohtNikolai

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda yavaşlama ve performans düşüklüğü görüyorum. Bu yüzden format atmak istiyorum biraz araştırma yaptıktan sonra Windows 10 Kurtarma'yı buldum. Kurtarmadan format atmakla herhangi bir format CD'si ile format arasında fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satın alınan dizüstü bilgisayarlarda üreticinizin (MSI, Asus, Dell gibi) bilgisayara yerleştirdiği gizli bir kurtarma bölüntüsü vardır. Siz bilgisayarın ayarlarından sıfırlama yapmak istediğinizde Windows, üreticinin koyduğu bu kurtarma bölüntüsünü kullanır. Cihazınız bir dizüstü bilgisayar ise ve daha önce format atmadıysanız, Ayarlar'dan sıfırlama yaptığınızda üreticinizin yüklediği (Genelde kullanışsız olan) bir sürü programla birlikte eski Windows sürümünüze (8/8.1) geri dönersiniz (Masaüstü bilgisayarlarda üreticinin koyduğu bir kurtarma bölümü var mı bilmiyorum). Ama Windows 10 ile geldiyse yine Windows 10 kurulur.
Eğer bilgisayara daha önce format attıysanız üreticinin koyduğu bölüntü silinmiş olabilir. Eğer silindiyse siz Ayarlar'dan sıfırlama yapmak istediğinizde zaten bir kurulum medyasına ihtiyaç duyacak. Kurtarma bölümü silinmemiş olsa bile siz o kurtarma bölümünü kullanmadan Windows kurduğunuzdan Windows bu bölüntüyü tanımaz, sıfırlamada kullanamaz. Böyle bir durumda bu seçenek bence gereksiz. Bunun yerine direk kurulum medyasını kullanarak temiz kurulum yapmanız daha mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…