Windows 10 kurtarma ortamı bulunamadı

wenet

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayara format atmayı planladım ve diskteki kullanılmayan alanları da silip temiz kurulum yapmak istemiştim. Fakat farkında yanlışlıkla kurtarma ortamını da sildim. Şimdi USB ile medya oluşturma aracı ile format atmayı planlıyorum. Sorum şu; USB ile atacağım format sonrasında daha önce kullanmakta olduğum lisansı aktif etmek için herhangi bir işlem yapmak gerekiyor mu? Windows'u etkinleştir dediğimde internet üzerinden kendisi lisanslama işlemi yapacak mı? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarınız Windows kurulu olarak geldiyse muhtemelen OEM lisanstır ve bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. RETAIL lisans ise ya lisans anahtarını gireceksiniz ya da kullandığınız Microsoft hesabı ile oturum açacaksınız.
OEM Lisans yani aldığımda lisanslı idi. Ama Bilgisayarım>>Özellikler'den bakında Windows'u etkinleştir diye çıkıyor. Sanırım Tıklmak yeterli olacak internete bağlayıp.
Dün formatı bir defa attım ancak PC başında durup ilgilenemedim. Enteresan bir şekilde ekran çözünürlüğü çok düşük olarak kaldı ve çözünürlük ayarlarından herhangi bir değişiklik seçeneği çıkmıyordu. Şimdi tekrar başladım. PC başından işlemleri takip ediyorum. Umarım bu sefer sorunsuz olarak çözülür.

İnternette 30 liraya var reis sıkıntı etme.
Parasında değilim de güven konusunda kafada soru işareti bırakıyor. Acaba bir sıkıntısı olur mu diye. Öncelikle orijinal lisansı kurtarayım sonrasına bakarım. ;)

OEM Lisans yani aldığımda lisanslı idi. Ama Bilgisayarım>>Özellikler'den bakında Windows'u etkinleştir diye çıkıyor. Sanırım Tıklmak yeterli olacak internete bağlayıp.
Dün formatı bir defa attım ancak PC başında durup ilgilenemedim. Enteresan bir şekilde ekran çözünürlüğü çok düşük olarak kaldı ve çözünürlük ayarlarından herhangi bir değişiklik seçeneği çıkmıyordu. Şimdi tekrar başladım. PC başından işlemleri takip ediyorum. Umarım bu sefer sorunsuz olarak çözülür.

Parasında değilim de güven konusunda kafada soru işareti bırakıyor. Acaba bir sıkıntısı olur mu diye. Öncelikle orijinal lisansı kurtarayım sonrasına bakarım. ;)
Valla ben 2 sene önce 10 liraya aldım hala kullanıyorum gelen her güncellemeyi yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı