Windows 10 kurulduktan sonra ne yüklenmeli?

majestic777

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
Selam arkadaşlar,

Yeni aldığım bilgisayara sistemi kendim kuracağım. UEFI şeklinde USB'ye yazdığım Windows sürümünü PC'ye kurduktan sonra ekran kartı sürücüsünden başka hangi sürücüleri kurmalıyım, hangi donanımsal yazılımları indirmeliyim? Ayrıca hangi programları yüklemem gerekir? Yol gösterirseniz sevinirim :)

• Chipset sürücüsü
  • Ekran kartı sürücüsü
  • SATA sürücüsü
  • Ses sürücüsü
  • Ağ sürücüsü
  • Varsa Bluetooth ve Wi-Fi sürücüleri
  • Varsa kulaklık, fare ve klavye sürücüleri
Program olarak ihtiyacınız neyse onu kurabilirsiniz. 7-Zip, güzel bir tarayıcı ve iyi bir antivirüs ile başlayabilirsiniz.

• Chipset sürücüsü
  • Ekran kartı sürücüsü
  • SATA sürücüsü
  • Ses sürücüsü
  • Ağ sürücüsü
  • Varsa Bluetooth ve Wi-Fi sürücüleri
  • Varsa kulaklık, fare ve klavye sürücüleri
Program olarak ihtiyacınız neyse onu kurabilirsiniz. 7-Zip, güzel bir tarayıcı ve iyi bir antivirüs ile başlayabilirsiniz.
Antivirüs genelde kullanmıyorum ama yine de sorayım: hangi antivirüsü indirmemi önerirsiniz? Ben Avira kullanıyordum eskiden.

Kaspersky kullanıcısıyım. Memnunum.

Sürücü olarak Windows update yi kullan. Oyun oynayacaksan mağaza başlatıcılarını (Steam, epic). 7-zip kesinlikle olmalı. Daha sıradan arşivler için de WinRAR. Yine araştırıp bulman gereken bir antivirüs programı (internete sık sık giriyorsan). Win 10 mağazasından isteğe göre Twitch, Instagram, Facebook, twitter Vs. Sana tavsiyem hem Steam de olup hem win 10 mağazasından olan paralı bir ürünü kesinlikle win 10 mağazasından alma!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı