Merhaba arkadaşlar, Casper C5K laptop'umda Windows 10 kurulu olarak geliyor fakat ben buna bazı nedenlerden dolayı Windows 7 kurmak istiyorum fakat sorun yaşıyorum.
Sorun 1 ( Boot Menüsünde Gözükmüyor ) : Bunu çözdüm Secure Boot kapatarak ve CSM Boot Enabled yaparak.
Sorun 2 ( Format Atarken Hdd Görmüyor) : Asıl sorun burada, format atarken Hdd görmediği için format atamıyorum. Fakat Windows 10'da sorunsuz görüyor.
@BrainHacker, duyarlı insanları severim
Evet, aslında hangi sürümü- ne yapacağı bizi ilgilendirmemeli. Bu durumda yapmamız gereken uyarı (öneride) bulunup sonra elimizden geldiğince yardım etmemiz.
Neyse, konuya dönelim.
Güncel değillerse BIOS ve Sata sürücülerini güncellediğinizde sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.
Windows 7 bölümünde bahsettiğin sorunlar için geçmiş konular var.
Aklımda kalan ama çok da emin olmadığım birkaç tanesi; biri diski formatlayıp kurulum yapmayı denemek, bir diğeri bahsettiğin ekranda ya da öncesinde mouse ile seçim yerine entera basmak, sonuncusu da aslında Windows'un senden istediğini yapmak yani istediği driverları yüklemen. AHCI ayarını değiştirmek, Gparted gibi çözümler de olmalı ama onları hayal meyal bile hatırlamıyorum.
Sen yine de W7 bölümüne bakıp zaman kaybetme.
Windows 10 usb'sinde HDD gözüküyor, orada tamamen siliyorum C ve D'yi herşeyi. Windows 7'yi geri takıyorum düzelmiyor. Windows 7 Driverlerini kurdum sorun aynı. Son olarak AHCI ayarı değişmiyor. Öyle bir ayar var fakat pasif halde.
Arkadaşlar windows 10 lisans anahtarlı masaüstü bilgisayarımın, anakartı windows 7'yi desteklediği için dönüş yapmak istiyorum. Windows 10'dan 7'ye dönüş nasıl yapabilirim? Windows 10 ürün anahtarım anakarta işlenmiş olduğu için, bu durum windows 7 kurmama bir engel midir? Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.