Windows 10 Kurulu PC'ye Temiz Kurulum Yapmak

Daha fazla  
Bilgisayarımı aldığımda orijinal lisanslı Windows 10 kurulu idi. PC çok hantallaştı ve format atmak istiyorum. Lisans anahtarım olmadığı için korsanda kullanmak istemiyorum. 10 kurulu bilgisayarıma aynı girilmiş olan lisans ile format atabilir miyim? Yani temizleme aracı gibi şeyler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlar>Güncelleme>Sıfırla
Bu dediğiniz işlem format atmayı gerektirmez değil mi? Yani format atmış gibi mi olurum?
Yeniden anahtar girmenize gerek yok. Key anakarta yazılmıştır, yani format atmayla silinmez. Direkt format atabilirsiniz. Format istemezseniz sıfırlama yöntemiyle yapabilirsiniz.
Anlattığınıza göre İSO dosyasını yazdırıp normal format atma işlemi yaparsam anahtar gerektirmez mi?

Arkadaşlar merhaba,

Microsoft sonunda beklenen güncellemeyi yani Windows 10, Version 1909-19H2 (build 18363.418) yayınladı. Direkt linkler (x32 ve x64) aşağıdaki gibidir. Saygılarımla.

64 bit:

https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1909_Turkish_x64.iso?t=ed03038f-0da9-45ff-835f-f036d334843b&e=1573660754&h=66cb6a4acb6f1bfc34a4c302e50d890d

32 bit:

https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1909_Turkish_x32.iso?t=ed03038f-0da9-45ff-835f-f036d334843b&e=1573660754&h=0b5ee917f9abb75a121529674cd88b4a
Öncelikle windows ürün anahtarını bulmak için @Recep Baltaş ustanın aşağıdaki paylaşımını kullan. Sonrasında yukarıda paylaştığım linkten uygun iso dosyasını indir ve temiz kurulum yap.

Windows 10 ürün anahtarını bulmak için birden çok araç kullanabilirsiniz.
  • Nirsoft'un ücretsiz ProduKey aracı: ProduKey - Recover lost product key (CD-Key) of Windows/MS-Office/SQL Server
  • BIOS'a gömülü anahtar için: RWEverything | Read & Write Everything Program açıldıktan sonra üst taraftaki araç çubuğunda üzerinde ACPI yazan simgeye tıklayın. Açılan Pencerede üst tarafta bulunan sekmelerden üzerinde MSDM yazana tıklayın. Pencere içeriğinin en alt kısmındaki Data yazan yerde Windows ürün anahtarınız yer alıyor.
  • Nirsfot’un yayınladığı yeni aracı FirmwareTableView da Windows 10 OEM ürün anahtarını bulabiliyor.
  • Bir başka araç da EasyBCD’nin yapımcısı tarafından kodlanan Windows OEM Product Key Tool. Bu araç da BIOS’a ya da EFI’ye gömülü olan Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 ürün anahtarlarını bulabiliyor.

Öncelikle windows ürün anahtarını bulmak için @Recep Baltaş ustanın aşağıdaki paylaşımını kullan. Sonrasında yukarıda paylaştığım linkten uygun iso dosyasını indir ve temiz kurulum yap.

Windows 10 ürün anahtarını bulmak için birden çok araç kullanabilirsiniz.
  • Nirsoft'un ücretsiz ProduKey aracı: ProduKey - Recover lost product key (CD-Key) of Windows/MS-Office/SQL Server
  • BIOS'a gömülü anahtar için: RWEverything | Read & Write Everything Program açıldıktan sonra üst taraftaki araç çubuğunda üzerinde ACPI yazan simgeye tıklayın. Açılan Pencerede üst tarafta bulunan sekmelerden üzerinde MSDM yazana tıklayın. Pencere içeriğinin en alt kısmındaki Data yazan yerde Windows ürün anahtarınız yer alıyor.
  • Nirsfot’un yayınladığı yeni aracı FirmwareTableView da Windows 10 OEM ürün anahtarını bulabiliyor.
  • Bir başka araç da EasyBCD’nin yapımcısı tarafından kodlanan Windows OEM Product Key Tool. Bu araç da BIOS’a ya da EFI’ye gömülü olan Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 ürün anahtarlarını bulabiliyor.
İso linki açılmıyor.

Peki birşey sormak istiyorum sitede yeniyim. Benim de laptop içerisinde windows 10 kurulu idi hard disk var içinde ben SSD alıp takmak istiyorum ve sonrasında hali hazırda hard disk'te olan windows u ssd ye yüklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı ? Yardımcı olabilecek... ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı