Windows 10 kurulum devam etmeme sorunu

Ali Huseyn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorunum var. Windows 10 iso indirdim ve dvd yazdım (usb belleğe yazmak istedim ama iso to usb flashı format etdikden sonra iso yazmıyor). Bilgisayara uefi ile format attım. İlk defa Windows 10 çalıştı sorunsuz. Sonra virus bulaşdıgı için yeniden format attım ancak sorunsuz şekilde format bittikden sonra, 100% doluyor yükleniyor, bilgisayar kurulumun devam etmesi için reset atdıgında, gerisi gelmiyor. Ancak Windows 8.1 yazıyorum uefi ile onda bi sorun olmuyor. Doğru düzgün kuruluyor. Ancak Windows 10 yüklediğim zaman, yukarıda belirtdiğim gibi hata oluyor. Windows 10 sorunsuz yükleniyor, 100% doluyor, bilgisayar resetleyip kuruluma devam etmesi gerekirken etmiyor. Anakartın markası, yani Gigabyte yazılıyor ekrana, orayı geçdikden sonra hiç bir şey olmuyor siyah ekran kalıyor.

Windows 8.1'de Iso dosyasının içeriğini açıp setup.exe ile kurulum yapabilirsiniz. 3 seçenekten 2. olan temiz kurulum yapar. USB'ye yazdırmak istiyorsunuz rufus programıyla UEFI GPT seçeneğiyle yazdırabilirsiniz.

Windows 8.1'de Iso dosyasının içeriğini açıp setup.exe ile kurulum yapabilirsiniz. 3 seçenekten 2. olan temiz kurulum yapar. USB'ye yazdırmak istiyorsunuz rufus programıyla UEFI GPT seçeneğiyle yazdırabilirsiniz.

kardeş ben 10 yazmak istiyorum ama 8.1 değil

Windows 8.1 içinden Windows 10 iso kurulum dosya içeriğini sıkıştırma programıyla açıp setup.exe çalıştırıp yükseltme ile kurulum yapın. Zaten orijinal lisansı yükseltme ile kurulum yapmanız lazım.

orjinal değilse yapamazmıyım öyle?

Deneyip görün. Lisansınız orijinal ise yükseltme yoluyla geçiş yapmanız şart.

dediğin gibi yapdım kardeş. rufus ile usb belege uefi gpt yazdım format atdım usb ile, yine aynı sorun. 100% doluyor, reset atıp kurulum devam etmesi gerekirken, reset atıyor ana kart modeli yazılıyor ekrana, vindovs açılışda hani daire dönüyor ya, o daire 15 20 saniye dönüyor sonra yazı felan gidiyo ekranda sadece boş ekran kalıyor. hatda yükseltme bile yapdım senin dedigin gibi yine aynı sorun

Siyah ekran sorununu ben de yaşadım ama ilk kurulumda giriyordu. Daha sonradan fare gözükmeyen siyah ekran çıkabiliyordu. Bilgisayarı kapatıp yeniden açınca düzeliyordu. 2 başlatmada bir oluyordu. Sorunu BIOS güncelleyerek çözdüm. Ama ekran kartı sürücüsü ve ya Intel Management Engine sürücülerinden de kaynaklanabiliyor. USB'den başlatıp tamir bölümünden gelişmiş başlangıç kısmından güvenli kipe girmeyi deneyin. Giremiyorsanız gene tamir kısmından komut satırına ulaşıp bu komutu yazın. Böylece F8 ile güvenli kipe girebilirsiniz. Default yazan kısım değişebilir, bcdboot yazıp Windows kurulu olan yerin adına bakın.
Kod:
bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

İnternet destekli güvenli kipe ulaştıktan sonra sürücüleri kurarsınız.

Siyah ekranda fare gözüküyor mu? Gözükmüyorsa ekrana görüntünün gelmemesinden kaynaklanıyor. Çözümü ekran kartı sürücüsü ve ya BIOS güncellemek. Güvenli kipe USB kurulumundan nasıl girilir internetten araştırın. Ben yazdım ama anlamamışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…