Krmal_cyr07
Zeptopat
Daha fazla
- RAM
- 4 GB
- SSD veya HDD modeli
- Toshiba 500 GB
- Ekran kartı
- 1 GB
- İşlemci
- İntel core İ5 2.20Ghz
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim
Yaklaşık 1hafta önce bilgisayarım çöktü bir şekilde HDD'nin içi tamamen sıfırladım 1haftadan beridir uğraşıyorum gerek Windows gerek macOS gerekse Linux kurmaya ama bir türlü kurulumu gerçekleştiremedim.
Sorun şu Windows 10'u USB ile UEFI'den kurulum yapmaktayım ama gel gelelim "Windows'un nereye yüklemek istiyorsunuz"
Bölümüne gelince sadece 465.8 GB'lık bir disk gözüküyor altta tarafında ise "yeni" ve "ileri" tüşları aktıf "yeni" tuşuna basınca "yeni bölüm oluşturlamadı. [Hata: 0x80070017]." hatasını alıyorum.
Daha sonra "Shift+F10" tuşlarına basarak "CMD komut istemini" açıyorum buradan "diskpart, list disk" komutlarını girerek disklerimi görmek teyim buradan benim diskim yani "0" olanı seçip "select disk 0" diyerek diskimi seçip "clean diyerek diski temizledim.
Daha sonrasında "create Partition primary size = 5000" komutunu girdim ve "veri hatası (döngüsel artıklık denetimi" diye bir hata aldım yani buradan ileriye gidemiyorum diskimi düzeltemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sorun şu Windows 10'u USB ile UEFI'den kurulum yapmaktayım ama gel gelelim "Windows'un nereye yüklemek istiyorsunuz"
Bölümüne gelince sadece 465.8 GB'lık bir disk gözüküyor altta tarafında ise "yeni" ve "ileri" tüşları aktıf "yeni" tuşuna basınca "yeni bölüm oluşturlamadı. [Hata: 0x80070017]." hatasını alıyorum.
Daha sonra "Shift+F10" tuşlarına basarak "CMD komut istemini" açıyorum buradan "diskpart, list disk" komutlarını girerek disklerimi görmek teyim buradan benim diskim yani "0" olanı seçip "select disk 0" diyerek diskimi seçip "clean diyerek diski temizledim.
Daha sonrasında "create Partition primary size = 5000" komutunu girdim ve "veri hatası (döngüsel artıklık denetimi" diye bir hata aldım yani buradan ileriye gidemiyorum diskimi düzeltemiyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim 1 hafatdır uğraşıyorum ve bir sonuca varamadımÖncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerimYaklaşık 1hafta önce bilgisayarım çöktü bir şekilde HDD'nin içi tamamen sıfırladım 1haftadan beridir uğraşıyorum gerek Windows gerek macOS gerekse Linux kurmaya ama bir türlü kurulumu gerçekleştiremedim.
![]()
Son düzenleme: