Çözüldü Windows 10 kurulum esnasında "Windows cannot install required files" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xll

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Ana SSD: 120 GB Kingston, İkincil: 240 GB SanDisk
Ekran kartı
GTX 1050
İşlemci
i3 9.nesil
Arkadaşlar selam, yaklaşık 3 ila 4 yıldır kullanmakta olduğum Windows 10 Lite modifikasyonun kurulu olduğu USB ile tekrardan bilgisayarıma format atmak istedim. Kullanıyor olduğum bilgisayarım masaüstü ve böyle bir problemle ilk defa karşılaşıyorum. Format atmadan birkaç gün öncesinde bazı vakitlerde MEMORY_MANAGEMENT ibareli bir mavi ekran hatası alıyordum.

Hatayı ekte belirttim, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_8794.jpeg
    364,5 KB · Görüntüleme: 225
Çözüm
Kulaklık ile Windows kurulumu arasında bir bağ bulamadım. Memory_Management hatası genelde bellek veya depolama hatasıdır ama adım adım gidelim:
  • 3-4 yıllık USB kullanmayın. Belleğin yeniden hazırlayın.
  • Sorun devam ederse depolama aygıtının sağlığını kontrol edin.
Sisteminizin söz konusu sürücüye yeterli gücü sağlayamadığı durumlarda 0x800701b1 Hatası görüntülenebilir. Durumun böyle olup olmadığını kontrol etmek için, diğer tüm cihazları sisteminizden çıkarmanız ve kontrol edip tekrar denemeniz gerekir.

İnternette böyle yazıyor. Bilgisayarınıza bağlı başka bir cihaz (örneğin kulaklık gibi) varsa çıkartın. Bu olmazsa ISO dosyasını yeniden diske yazdırın.

İfadeler: Xll
Kulaklık ile Windows kurulumu arasında bir bağ bulamadım. Memory_Management hatası genelde bellek veya depolama hatasıdır ama adım adım gidelim:
  • 3-4 yıllık USB kullanmayın. Belleğin yeniden hazırlayın.
  • Sorun devam ederse depolama aygıtının sağlığını kontrol edin.

İfadeler: Xll
Çözüm

Önerilerinizi göz önünde bulundurarak şüphelenmiş olduğum ikincil SSD aygıtını çıkartıp tekrardan format atmayı denedim, herhangi bir problem olmadı ve format işlemi başarıyla gerçekleşti. HD Tune programı aracılığıyla ikincil diskin sağlık durumunu kontrol etmek amaçlı "error scan" ve "health" sonuçlarını aldım, kendim incelediğimde pek bir problem göremedim. Ancak birkaç ay öncesinde bu diskin içerisinde herhangi bir oyun veya yazılım kurduğumda genellikle problem yaşadığımı hatırlıyorum. İkincil SSD'yi hala kullanmak istiyorum fakat kullanılabilir mi emin değilim. İkincil SSD'nin sağlık sonuçlarını ekte iletiyorum, yanıtınızdan dolayı teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• İkincil SSD Error Scan.png
    76,6 KB · Görüntüleme: 60
  • İkincil SSD Health.png
    38,9 KB · Görüntüleme: 56
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…