Sistem belleklerini test eder misiniz? Yüksek ihtimalle arızalılar.
Sistemi açamıyorum ki diğer bilgisayardan test ettim hepsi sapasağlam çalışıyor.Sistem açıldıktan sonra ekran kartını ve belleklerini de test eder misin?
Belleklerin bütün pinleri yerine oturdu mu? Pinlerinde kir var mı?Canavar gibiler. Ben BIOS'ta yanlış bir şeyler seziyorum. BIOS'un dilinden iyi anlayan birisi bu işi çözer gibime geliyor.
Her sistemin Ram için istediği değer farklıdır, hatada Ramdeki spesifik bir bölüme bi şey yazdırmaya çalışmış ama yazdıramamış, yani diğer sistemde eğer Ram kullanımı yükselmezse ve o bölüme gelmezse istediğiniz gibi kullanırsınız. Aynı şey VRam için de geçerli.Sistemi açamıyorum ki diğer bilgisayardan test ettim hepsi sapasağlam çalışıyor.
Ekran kartınızı diğer sisteme takıp test edin o halde? Ayrıca Ryzen sisteme bellekleri taktığınızda BIOS ayarlarınızı varsayılana çekin ve başka hiçbir ayar yapmayın. Bakalım durum ne olacak. Eğer halen daha düzgün çalışmazsa Ryzen DRAM Calculator ile farklı frekans değerlerini inceleriz.Sistemi açamıyorum ki diğer bilgisayardan test ettim hepsi sapasağlam çalışıyor.
Belleklerin bütün pinleri yerine oturdu mu? Pinlerinde kir vlleklerin bütün pinleri yerine oturdu m
Tek tek defalarca kontrol ettim tüm parçaları hiç bir sıkıntı yok..Her sistemin Ram için istediği değer farklıdır, hatada Ramdeki spesifik bir bölüme bi şey yazdırmaya çalışmış ama yazdıramamış, yani diğer sistemde eğer Ram kullanımı yükselmezse ve o bölüme gelmezse istediğiniz gibi kullanırsınız. Aynı şey VRam için de geçerli.
5600xt var elimde onunla da denedim aynı sonuç. Diğer sisteme taktigimda sorunsuz çalışıyorlar her iki ekran kartıda. Şuan mesela sistem çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Bios pilini çıkarıp taktigimda bios ekranina ulasabildim şimdi..Ekran kartınızı diğer sisteme takıp test edin o halde? Ayrıca Ryzen sisteme bellekleri taktığınızda BIOS ayarlarınızı varsayılana çekin ve başka hiçbir ayar yapmayın. Bakalım durum ne olacak. Eğer halen daha düzgün çalışmazsa Ryzen DRAM Calculator ile farklı frekans değerlerini inceleriz.
Ekran kartınızı diğer sisteme takıp test edin o halde? Ayrıca Ryzen sisteme bellekleri taktığınızda BIOS ayarlarınızı varsayılana çekin ve başka hiçbir ayar yapmayın. Bakalım durum ne olacak. Eğer halen daha düzgün çalışmazsa Ryzen DRAM calculator ile farklı frekans değerlerini inceleriz.
Tek tek defalarca kontrol ettim tüm parçaları hiç bir sıkıntı yok..
5600xt var elimde onunla da denedim aynı sonuç. Diğer sisteme taktigimda sorunsuz çalışıyorlar her iki ekran kartıda. Şuan mesela sistem çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Bios pilini çıkarıp taktigimda bios ekranina ulasabildim şimdi..
Dediğiniz şekilde yaptığımda çizgilerin olduğu Windows amblemli ekran geliyor ve Windows kurulumu açılıyor kurulum bittikten sonra yeniden başlattım ve sistem kendisini bırak kez yeniden başlattıktan sonra bu ekran geldi. Fotoğrafı çektikten bir kaç saniye sonra da hiç bir şeye dokunmadıgim halde bilgisayar tamamen kapandı kendiliğinden.
Dediğiniz şekilde yaptığımda çizgilerin olduğu Windows amblemli ekran geliyor ve Windows kurulumu açılıyor kurulum bittikten sonra yeniden başlattım ve sistem kendisini bırak kez yeniden başlattıktan sonra bu ekran geldi. Fotoğrafı çektikten bir kaç saniye sonra da hiç bir şeye dokunmadıgim halde bilgisayar tamamen kapandı kendiliğinden.