Windows 10 Kurulum Sırasında Diski İkiye Bölmek

225893

Hectopat
Makaleler
1
Windows 10 temiz kurulum yapacağım ama yapmadan önce Windows'un kurulu olduğu C diski ile ilgili bir şey yapmalı mıyım yoksa temiz kurulumu yaparken bize Windows’u nereye kurmak istiyorsunuz sorusunu sorduğu yerden mi diskleri silip “yeni”ye basarak diskleri oluşturmalı mıyım? Disk konusunda detaylı bir bilgi verebilir misiniz lütfen? 1TB HDD’m var SSD’m yok.

Baya bir bilgi araştırdım ve şöyle bir şey yapmaya karar verdim:
Temiz kurulumu yaparken disk yerinde bütün diskleri silip tek bir ayrılmamış alan yapacağım (1TB oluyor) sonra ayrılmamış alandan 500GB ile bir disk açacağım bu disk C diski yani Windows'u yükleyeceğim disk olacak. Peki sonra o diski seçip ilerleyeceğim ama diğer 500GB ne olacak? O 500 GB'yi de orada mı açmalıyım yoksa kurulumdan sonra mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
500 GB C diski yani Windows olacaksa, diğer disk D diski olarak boş bir disk olur. Şöyle düşünün;

Bu 554 GB'lık bir disk olsun. Ben C diskini 111 GB yapıp Windows kuruyorum. Windows bir kısmını kendisi kullanıyor diğer kısmı da boş bırakıyor. Diğer D bölümü de tertemiz 443 GB olarak kalıyor.

Aaa şimdi anladım! Çok teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…