Windows 10 Kurulum Sonrası İnternet Problemi

RyenjuA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Az önce Windows 10 kurulumunu gerçekleştirdim ve Microsoft Edge'i açtım. Microsoftun kendi sitesini açıyor. Zaten ağ var gösteriyor. Çoğu siteye alan adıyla (örneğin; duckduckgo.com diyip browser olarak kullanabiliyorum) gidebiliyorum, ancak arama yaptığımda "inet_e_resource_not_found" hata kodu olarak bunu veriyor. Sorunumu nasıl giderebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununu çözer mi emin değilim ama şöyle bir şey buldum.
1. Windows tuşu ve R ye aynı anda bas.
2. Regedit yazıp kayıt defterine giriş yap.
3. HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Internet Settings > Connections adresine ulaş.
4. Connections dosyasına sağ tıkla ve adını ConnectionsX olarak değiştir.
5. Bilgisayarı yeniden başlat.
Umarım sorunun çözülür.

Edge'i açıp adres çubuğuna about:flags yazıp CTRL+SHIFT+D yaptıktan sonra TCP Hızlı açılmayı etkinleştir ayarını ''her zaman kapalı'' seçip tekrar deneyin. Olmazsa CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp ipconfig /flushdns yazmayı deneyin.
Bunlarda olmazsa ConnectionsX dosyasını silmeyi deneyin.

Edge'i sıfırlamayı denediniz mi ?
Windows Ayarları > Uygulamalar > Microsoft Edge > Gelişmiş Seçenekler > Sıfırla

Evet denedim. Sorunum edge ile ilgili değil. Muhtemelen DNS ile ilgili bir problem. Internet Explorer'dan girince de aynı sorun devam ediyor.
Sorunu çözdüm. Telefonumdan chrome yükleme dosyasını bilgisayarıma atıp yüklemeyi gerçekleştirdim. Chrome'da sorun olmadan internette gezebiliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı