Öncelikle merhaba Windows 10 bilgisayarım var. Içine Windows 11 yüklemek için disk hazırladım ancak flashi taktigimda kurulum ekranında kalıyor ve hiçbir şey gelmiyor ben de Windows 10'un kendi ayarlarından sifirlayabilirim diye düşündüm ve sıfırladım. Ancak kurulum esnasında klavye ve mouse gelmiyor. BIOS'tan USB'yle alakalı birkaç ayarı açın diye gördüm internetteki forumlarda, hepsi açık. BIOS reset attım birkaç defa sorun yine aynı şekilde devam ediyor. Bu sorun daha önce de başıma geldi BIOS reset attığımda çözülmüştü ama.
Klavye ve fare sorunu için USB 2.0 portlarına takmayı deneyebilirsin. Ayrıca, BIOS’ta USB Legacy Support ve USB Keyboard/Mouse Support ayarlarını “Enabled” yapmalısın. Eğer sorun devam ederse, BIOS güncellemesi yaparak en son sürümü yüklemeyi deneyebilirsin. Windows 11 kurulumunu yaparken flash diskin doğru şekilde boot ettiğinden emin ol ve BIOS’ta boot sırasını kontrol et dostum.
Klavye ve fare sorunu için USB 2.0 portlarına takmayı deneyebilirsin. Ayrıca, BIOS'ta USB Legacy Support ve USB Keyboard/Mouse Support ayarlarını “Enabled” yapmalısın. Eğer sorun devam ederse, BIOS güncellemesi yaparak en son sürümü yüklemeyi deneyebilirsin. Windows 11 kurulumunu yaparken flash diskin doğru şekilde boot ettiğinden emin ol ve BIOS'ta boot sırasını kontrol et dostum.
BIOS’ta UEFI ve Legacy modlarını değiştir, USB bellek için GPT veya MBR formatında tekrar oluştur. Başka bir USB portu deneyebilir ve F12 ile boot menüsünden seçebilirsin hocam.