Windows 10 Kurulumda 0xc000021a Hatası

ARI

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bal Kovanı
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda Windows 10 kurulumunda yapıyorum, tamamlanıyor yükünden sonra normal olarak bilgisayar yeniden başlatıldı. İşte bu sırada bu hatayı alıyorum, ne yapmalıyım?
Not: Fotoğraf alıntıdır.

Burdaki arkadaşın videosu daha spesifik sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam tümünü uyguladım ancak sonuç aynı. Zaten benim sorunumla alakalı değil sanki. Windows 10 yüklerken en son tamamlanıyordan sonra yeniden başlatır ya işte yeniden başlatınca bu hatayı aldım hani normalde yüklemenin ikinci aşamasına geçmesi gerekirdi biliyorsunuz umarım anlatabilmisimdir.

CMD ekranın da source x olarak işlem görüyor.
Öncelikle sürücüyü veya disk bölümünü NTFS formatından GPT formatına dönüştürmemiz gerekmektedir.
Sürücüyü manuel olarak silip formaı GPT formatına dönüştürmek için :
  1. Bilgisayarınızı kapatıp Windowsyükleme DVD sini yada USB belleğini takın..
  2. DVD yi yada USB anahtarı ile UEFImodunda bootlayım.
  3. Windows Setup içerisinde Shıit+F10tuşlarına basıp komut istemini açalım.
  4. Diskpart aracını açalım.
Bu komutu girin: diskpart

5.Sürücüyü yeniden formata ayarlayın:

Bu komutu girin: list disk

6.Sürücüyü seçin ve yeniden formata başlayın:

Komutu girin: select disk <Disk ismi >

Komutu girin: clean
Komutu girin: convert gpt
Komutu girin: exit

7.Komut İstemi ekranını kapatın.

8.Windows kurulumuna devam edin.

Kurulum türünü seçerken Custom seçeneğini tıklayın. Sürücü tek bir alanda ayrılmamış olarak gözükecektir. Ayrılmamış kısımı seçip Next tuşuna basalım. Windows yüklemeye başlıcaktır.
Bu işlemleri uygulayıp yeniden kuruluma başladığımda normalde sorunsuz biten kurulum işlemleri bu sefer bu hatayı veriyor;
0x8007025D

Hocam senin bilgisayar dosya çıkarmadada hata veriyordu. HDD'ni test edemezmisin? Bendede aynı sıkıntı oldu garantiye gönderdim HDD'yi değiştirdilerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…