Windows 10 Kurulumda Boot Etmeme Sorunu

Falcon042

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Bir sorunum var ve araştırmalarım sonucu tatmin olamadığım için bir konu açıp sizlere danışmaya karar verdim.

Öncelikle sistemden bahsetmek gerekirse, artık kaç yıllık olduğunu unuttuğum bir bilgisayarım var. Asus p5qpl-am anakart, intel dual core e6300 işlemci kullanıyorum. Ayrıca windows 7 lisanslı ürünü de alındı. Fakat babam sistem x64 tabanlı olmasına rağmen 32bit işletim sistemi almış. Şimdiye kadar sorunsuz kullandım zaten 2gb ram var 64 bite ihtiyaç duymadım. Geçen aylarda bu win7 sistemi gelen güncelleme ile win10'a yükselttim. İlerleyen dönemlerde komple bir sistem toplayacağım ve dx12 desteklediği için de win10 ile devam etmeyi düşünüyorum. Fakat sistem 32bit olduğu için biliyorsunuz sadece 4gb'a kadar ram destekliyor ama ben alacağım sistemde 16gb ram kullanmak istiyorum. Bunun içinde Windows 10 ücretlendirilmeden önce 64 bit işletim sistemi kurup onun yedeğini alıp yeni sisteme yüklemeyi düşündüm. Microsoftun sitesinden 64bit sürümü iso olarak indirip dvd'ye kopyaladım. Biostan girip boot için öncelik olarak dvd sürücüsünü ayarlayıp yeniden başlatım, boot menüsüne girdim dvd'yi seçtiğimde hiçbir şey olmamış gibi windows açılıyor. Daha önce biosu güncellemeye çalıştığımda da aynısı olmuştu. iSO dosyasını Daemon toolsla çalıştırıp açmaya çalıştığımda da bu sefer 32bit kullandığım için hata veriyor. Şimdi ben ne yapmalıyım? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı