Windows 10 kurulumda sürüm seçme seçeneği çıkmıyor

is_system

Kilopat
Daha fazla  
Microsoft sitesinden windows 10.iso dosyası indirdim. Pro ve home sürümünü içeriyor normalde ama nedense sanal PC'de deniyorum sürüm seçme ekranı geliyor. Yeni alınan bir notebook var ondan hiç sormadan Home single sürümünü kuruyor. Normalde windows üzerinde gelen sürüm Home Single, ama Windows 10 Pro kutu lisansı aldım yüklemek için. Kutu lisans ile verilen USB'deki sürüm eski ve bir dünya update çıkarıyor. Bendeki indirdiğim ISO dosyası 1607 sürümü, yani güncel sürüm. Ama diski komple formatlamama ragmen bana sürüm seçme ekranını çıkartmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var.Sanal makinede sürüm seçme seçeneği geliyor, ama normal kurarken direk home single language kuruyor. Pro kuruluydu temiz kurulum yapıcaktım sürüm düşürdük.Çözüm bulamıyorum media creation tool ile de denedim rufus ile de denedim direk kuruluma geçiyor.

Şöyle bir çözüm buldum, format atmadan önce etkinleştirme kısmından hotmail hesabımı bilgisayarla ilişkilendirmiştim.Yani lisansım hotmailimle bağlantılıydı.Format attıktan sonra Home SL sürümündeyken yani, mağazayı açıp hotmail hesabıyla oturum açtım, windows 10 pro sayfasından yükselttim,normalde 499 tl gözüküyordu,oturum açtıktan sonra direk yükselt seçeneği geldi,bu şekilde pro'ya geçebildim.Sonra tekrar bi denemek için kuruluma geçtiğimde bi değişiklik yoktu yani sürüm seçme sayfası yine gelmedi,ben de iptal edip,yükseltilmiş pro sürümünü kullanmaya devam ediyorum şuan.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı