Çözüldü Windows 10 kurulumu hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa2700

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bilgisayarıma Windows 11 yüklemek istedim ancak %43 de yükleme başarısız oldu hatası verdi. Bilgisayarcıya gidip farklı sürüm yüklettim, bu sefer de %45 olunca aynı hatayı verdi. Belki BIOS sürümüm eski olduğundan olabilir diyerekten bilgisayarcıya gidip Windows 10 yüklettim fakat bu sefer de %92 de hata verdi. Parçalar sıfır. Neden olabilir bu? Moralim ve sinirim çok bozuldu. Hem para hem zaman kaybı olmuş oldu. Hevesim o kadar kaçtı ki, yüzüne bakasım yok. 13 yıllık bilgisayara Windows 10 yüklemiştim zamanında.

Hocam ISO dosyasının bozuk olması imkansız çünkü ilkini ben iş yerindeki bilgisayardan yüklemiştim belki yanlış yapmışımdır diye farklı versiyonu yüklemek için bilgisayarcıya gidip müşterilere kullandığından yükle dedim zaten çalışmayan ISO dosyasını yükleyeceğini sanmam yani kendi sisteminde tutmaz diye düşünüyorum.
USB belleğinizin içinde yer alan bir hatadan dolayı bozulmuş olma ihtimalini de göz önünde bulundurunuz efendim. Ya bellek yüzünden bozulduysa?

USB belleğinizin içinde yer alan bir hatadan dolayı bozulmuş olma ihtimalini de göz önünde bulundurunuz efendim. Ya bellek yüzünden bozulduysa?

Olabilir efendim, bilemiyorum. Amazon'da Windows 11 kurulum USB'si satılıyor, ondan almayı düşünüyorum. Acaba kalitesiz USB mi gönderiyorlar, yoksa hakikaten Kingston DataTraveler mi? Ama başka çare yok, bilgisayarcılar hâlâ değişmemiş, çok pahalı her şey. En ucuz USB bellek 400 lira diyor adam, 16 GB Kingston da değil. Çöpe giden paraya yandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir efendim, bilemiyorum. Amazon'da Windows 11 kurulum USB'si satılıyor, ondan almayı düşünüyorum. Acaba kalitesiz USB mi gönderiyorlar, yoksa hakikaten Kingston DataTraveler mi? Ama başka çare yok, bilgisayarcılar hâlâ değişmemiş, çok pahalı her şey. En ucuz USB bellek 400 lira diyor adam, 16 GB Kingston da değil. Çöpe giden paraya yandım.
Internette çok ucuza orijinal bellekler bulmak mümkün efendim. Direkt Windows yazılı almak yerine boş bir bellek edinip ona yazmanız daha cazip olacaktır açıkçası.

Mesela bu bellek gibi.

Bilgisayarcılar konusunda size hak veriyorum halen en ucuz malı en yüksek kâr ile satma peşindeler...

Internette çok ucuza orijinal bellekler bulmak mümkün efendim. Direkt Windows yazılı almak yerine boş bir bellek edinip ona yazmanız daha cazip olacaktır açıkçası.

Mesela bu bellek gibi.

Bilgisayarcılar konusunda size hak veriyorum halen en ucuz malı en yüksek kâr ile satma peşindeler...

Hocam, yedek bilgisayarım yok maalesef, asıl problem orada. Yoksa uzun yıllar kullanmasam da kod yazmak dışında bilgisayardaki neredeyse her şeyden anlarım. Ama aklıma şu an çok da mantıklı bir fikir geldi: Bu kullandığım USB zaten kaliteli değil, okuma 25, yazma 15 MB ve %66 dolu olduğunda 8-10 MB yazma hızı oluyor. Belki de sebebi bu olabilir. O hatanın meydana geldiği kısımlarda hız gerektiren dosyalar olabilir mi?

Hocam, yedek bilgisayarım yok maalesef, asıl problem orada. Yoksa uzun yıllar kullanmasam da kod yazmak dışında bilgisayardaki neredeyse her şeyden anlarım. Ama aklıma şu an çok da mantıklı bir fikir geldi: Bu kullandığım USB zaten kaliteli değil, okuma 25, yazma 15 MB ve %66 dolu olduğunda 8-10 MB yazma hızı oluyor. Belki de sebebi bu olabilir. O hatanın meydana geldiği kısımlarda hız gerektiren dosyalar olabilir mi?
Ben daha çok diskin o bölümlerinde kötü disk yapısı (bad sector) bulunduğu için bu sorunun oluştuğunu düşünüyorum. Diskin doluluk oranından kaynaklı yavaşlık ne denli etkili olur emin değilim. Bende 8GB bir bellek ile tüm işlerimi görüyorum, henüz böyle bir soruna denk gelmedim. USB 1.1 standardını kullandığı için de hızı maksimum 1 MB/s gibi hızları görüyorum. Yaşasam ben yaşardım bunu herhalde. Kesin olarak alakasızdır diyemem tabi...

Aslında yedek bir bilgisayara gerek yok izin veren bir internet kafede bile yeni bir kurulum medyası oluşturabilirsiniz oradaki bilgisayara takıp belleğinizi.

Ben daha çok diskin o bölümlerinde kötü disk yapısı (bad sector) bulunduğu için bu sorunun oluştuğunu düşünüyorum. Diskin doluluk oranından kaynaklı yavaşlık ne denli etkili olur emin değilim. Bende 8 GB bir bellek ile tüm işlerimi görüyorum, henüz böyle bir soruna denk gelmedim. USB 1.1 standardını kullandığı için de hızı maksimum 1 MB/s gibi hızları görüyorum. Yaşasam ben yaşardım bunu herhalde. Kesin olarak alakasızdır diyemem tabii...

Aslında yedek bir bilgisayara gerek yok izin veren bir internet kafede bile yeni bir kurulum medyası oluşturabilirsiniz oradaki bilgisayara takıp belleğinizi.

Kastedilen USB bellek içerisindeki bad sector değil mi? İnternet kafeciye sordum, eğer çok ücret talep ederse Amazon'dan alacağım çünkü takıp kuramam. En son 5 yıl önce gittim, o zaman bile internetten bir şey indirmek, bir şey kurmak veya USB takmak yasaktı. Ona göre ayarlanmıştı sistem. Kafe sahibi gelip yapıyordu kendi bilgisayarında ama ücret alır elbet.

Eğer telefonunuz Android ise telefonunuzdan bile eğer USB OTG desteği varsa ISO yazabiliyorsunuz USB belleğe, biraz konu dışı bir bilgi ancak göz atarsanız diye eklemek istedim.

Niyetinizi söylerseniz izin verebilirler diye düşünüyorum internet kafede de. Pek işlek olmayan yerlerde veriliyor bazen bu konuda izin.

Eğer telefonunuz Android ise telefonunuzdan bile eğer USB OTG desteği varsa ISO yazabiliyorsunuz USB belleğe, biraz konu dışı bir bilgi ancak göz atarsanız diye eklemek istedim.

Niyetinizi söylerseniz izin verebilirler diye düşünüyorum internet kafede de. Pek işlek olmayan yerlerde veriliyor bazen bu konuda izin.

Sorun USB'den kaynaklı olsun da hocam, gerisi önemli değil, hallederim bir şekilde. Ama ChatGPT’ye her şeyi bütün ayrıntılarıyla anlattım ve bana %95 ihtimalle USB bellekten kaynaklı dedi. Umarım öyledir. Yüksek hızlı ve kaliteli bellek ile deneyeceğim. Alırken bir kere kullanacağım diye en ucuzunu almıştım, keşke az daha verip kaliteli bir şey alsaydım. “Ucuz etin yahnisi yenmez” diye söz vardır, doğru hakikaten de.

Güncelleme:
Dün bilgisayarcıya sordum, benim iş çıkışımda neyse ki işletme açıktı. Hemen yanında, 15 dk içinde Windows 11 kurup verdi. Sorun USB bellek kaynaklıymış, bad sector ya da yavaş olmasından dolayı. İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. 🙏🏻

Technopat Haberler

Geri
Yukarı