Windows 10 kurulumu hatalı mı?

squrky

Decapat
Merhabalar, ilk olarak Windows Media Creation üzerinden Windows 10 ISO dosyasını indirip Rufus ile USB belleğime yazdım. Daha sonra BIOS menüsünden "Secure Boot" kısmını "Disable", Launch CSM kısmını "Enable" yaptım. Fakat kurarken bana "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor" dedi, ben de flash belleğimi biçimlendirip tekrar Rufus ile ISO dosyasını yükledim. Bu sefer tam kurulum yapıp bilgisayarı tekrar başlattı fakat bu seferde "Legacy Boot of UEFI media" hatası verdi. Bunun üzerine bir şeyi yanlış yaptığımı düşünerek tekrardan Windows kurma ekranına gelip tüm diskleri silip bir kurulum daha yaptım. Aynı hatayı bir daha alınca flash belleğimin takılı olduğundan dolayı bir hata verdiğini düşünüp çektim ve tekrar yeniden başlattım. Bu sefer de "reboot and select proper Boot" hatasını alınca BIOS'u açıp "Restore Defaults" bölümünden BIOS'u eski ayarlarına geri getirdim. Bundan sonra ise Windows'un kurulum ekranının devamı geldi ve kurdum. Sorum şu ben Windows'u kurarken bir hata yaptım mı? Windows 10 Pro kurdum ve diskte 24 GB'lik bir alan kaplıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
En başından hata yapmışsınız. Eski tip BIOS'a çevirip ayarları kurmaya çalışmışsınız ve hatalar almışsınız normal olarak.
Son kurulum doğru. BIOS ayarlarını varsayılana çevirip Windows'u kurmak doğru.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı