Windows 10 kurulumu için ne kadar internet gerekir?

RuevianX

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben pazartesi laptop aldım. Freedos olarak elime ulaştı. Köyde hiçbir yerde Wi-Fi yok. 25 gün daha köyde kalacağım. Telefondan internet paylaşarak eski laptopumdan Windows 10 ISO dosyası indireceğim. Bir de UEFI olayı varmış, onun için de bir program indirmem gerekecek galiba. Eski laptopum film izlerken bile donuyor. O yüzden yenisine Windows 10 kurup ondan devam edeceğim. Size sorum yaklaşık olarak kaç GB tutar tüm dosyalar? Formattan sonra güncellemeler vs. telefonun internet paketinden gideceği için çok önemli. Bir cahile anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

Yanlış bilgilendirme!
ISO dosyası yaklaşık 8 GB, Rufus falan fazla değil. Güncellemeler falan da eklesek tahminimce 10-15 GB gözden çıkar.

Köyde okul varsa rica et orada internet vardır şifresini verirler. Bildiğim kadarıyla okul internetinden Technopat'a giriliyor.

Bir yöntem buldum. Eski bilgisayarında W10 kuruluysa Acronis True Image ile boot cd oluştur. Sonra bunu yeni bilgisayarına tak boot ederek kur. Kurduktan sonra driverların uygun olanını yani yeni bilgisayarın sürücülerini kur işlem tamam.

Bu rehbere göre Acronis True Image ile boot cd oluşturabilirsiniz.
“Format Atmaya Son” Acronis Resimli Anlatım | Ozengen

Teşekkürler ancak eski laptopum Windows 7.

Telefondan olacak bir şey değil o zaman. Okul yok maalesef.
ISO dosyası yaklaşık 8 GB, Rufus falan fazla değil. Güncellemeler falan da eklesek tahminimce 10-15 GB gözden çıkar.

ISO dosyası 3,80 GB. Kurulumda interneti açmazsın. Windows yüklendiğinde ise hizmetler'den Windows Update hizmetini kapatırsın. Her ihtimale karşı 5 GB internet bulunsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
ISO dosyası 3,80 GB. Kurulumda interneti açmazsın. Windows yüklendiğinde ise hizmetler'den Windows Update hizmetini kapatırsın. Her ihtimale karşı 5 GB internet bulunsun.
Sadece Windows'u kursam güncellemeleri hiç yapmasam rahat film falan izleyebilirmiyim? Ekran kartı, işlemci vb. bileşenlerime zarar verir mi güncel olmaması?

Sadece Windows'u kursam güncellemeleri hiç yapmasam rahat film falan izleyebilirmiyim? Ekran kartı, işlemci vb. bileşenlerime zarar verir mi güncel olmaması?
Zarar vermez parçalara. Güncellemeleri yapmasan olur lakin güncelleme yapmadığından sistemin güvenlik açısından zayıf olacağından iyi bir AV kurmanı tavsiye ederim.

Zarar vermez parçalara. Güncellemeleri yapmasan olur lakin güncelleme yapmadığından sistemin güvenlik açısından zayıf olacağından iyi bir AV kurmanı tavsiye ederim.
İnternete hiç bağlanmayacağım için bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Çok teşekkürler.

Monster teknik servisiyle görüştüm. Güncelleme yapmadan kullansam donanımda sıkıntı çıkar mı diye. Çıkmaz demedi hiç sürekli güncellemeniz bilgisayarınız için daha sağlıklı olur dedi sadece. Kararsız kaldım şuan. Kesin bir bilgiye ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…