Windows 10 kurulumu SSD'yi görmüyor

LordlyRhyme

Decapat
Selam arkadaşlar;

Elimde ofiste atıl durumda olan ama önceden çalışan bir bilgisayar var. Asus P5G41T-M LX3 anakartlı ve 2GB RAM'li. İhtiyaç oldu ve çalıştırmamız gerekiyor. Biraz da olsa hızlı olsun istedik gidip 480 GB'lik
Toshiba TR200 SSD disk aldık. Diski USB'den bağlanan bir SATA adaptöre takıp Disk Yönetiminde formatladım. Daha sonra Asus anakarta bağlayıp Win7 kurulum CD'sini de takıp bilgisayarı açtığımda Win7 bir türlü SSD'yi görmedi. BIOS, SSD'yi görüyor orada bir sıkıntı yok. Windows'un başka versiyonlarını da denedim. BIOS da olan SSD Windows kurulumu esnasında yok! Windows'un AHCI, SATA gibi driverları olan ISO'larını da indirdim olmadı.

Bu anakartı kullanarak nasıl Windows kurabilirim? Ya da Windows'a "Bak güzel kardeşim
bu bir SSD disk'tir. Ahanda bunun içine kurulacaksın" nasıl diyebilirim? Yardım ve önerilerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarından Boot modunu yalnızca Legacy veya Legacy + UEFI seçeneğine alıp deneyin .
BIOS ayarlarında öğle bir menü yok malesef. Bios'uda güncelledim. Ssd'den hariç başka disk de taktım. Fakat gene ayını Hiren ile açtığımda 4 farklı ide disk olarak görüyor ssd'yi. Ama onlara da erişim yok diyor. Driver falan bulmaya çalıştım onda da sonuç yok. Hani belki driver yükleyerek başarabilirim diye. Başka yapabileceğim bir şeyler var mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı