Windows 10 kurulumunda farklı adımlar çıktı

Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Birkaç gündür forumdaydım format atmaya bir arkadaş iki video göstererek cesaret verdi demiştim ya işte o kişiyim. Şimdi Technopat sitesindeki Windows 10 ISO dosyası indirme linki vardı ''adres çubuğuna yapıştırın'' diyen onu dediği gibi yapıştırıp indirdim ama ISO dosyası olarak değil ZİP dosyası olarak indirdi. Başta şüphelendim tabi az dosyalarına baktım(ama hiç birine ellemedim, silmedim) her neyse daha sonra 16 GB USB Flash belleğime orada dediği Rufus adlı program ile birebir yaptım. Daha sonra Recep Abinin dediği gibi BIOS'u Default ayarlarda bırakmıştım F8 tuşuna basarak kurulum rehberine harfi harfine uydum(başlangıçta orijinal ürün anahtarı girdim) ama şüphelendim çünkü videonuzdaki kurulum sade bir kurulumdu. Benim kurulumum ise diskleri seçtikten sonra değişmeye başladı. Nasıl desem, konuşmaya başladı gibi yani ekran Full HD ama az küçüldü. Microsoft hesabı sordu, yoksa oluştur dedi, kurulum esnasında ''Her şeyi güncel yapıyoruz aman ha fişi çekmeyin'' ''Kötü sonuçlar olsun istemeyiz'' ''Her şeyi sizin için güncel yapıyoruz'' ''Biraz bekleyin'' gibi konuşmaya daha doğrusu yazılar yazmaya başladı. Tabi ben kesmedim kurulum bitti. Ekran küçük geldi daha sonra onu Full çözünürlük yaptım dediğiniz gibi update yaptım. Intel Chipset sitesinden kurulum yaptım bütün bunların bitmesi sabaha karşı 4'ü buldu. Tamam bulsun temiz kurulum olsun da sorun yok ama dediğim gibi bu yaşadıklarım tuhaf gibi geldi. Sizin videonuzda sade bir kurulum vardı. Şimdi de Ali Abinin videosunu izledim Microsoft'un sitesinden ISO indirmeyi onu yapmaya çalıştım ama Windows 10 ve Windows 10 Language vardı. Yani Windows 10 Pro seçeneği yoktu. Ek olarak galiba bugün tekrar deneyeceğim. Kurulum esnasında Disk seçimini en doğru nasıl yapmalıyım? 1 TB diskim var orada 2-3 tane değişik diskler çıkıyor. Temiz kurulum istiyorum, her şeyi sıfırdan kursun yani. Arkadaşlar bu yaşadıklarım hakkında neler diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin videonuzda sade bir kurulum vardı.
Videoda uzun olan kısımlar kesiliyor, bekleme ekranlarının çoğunu görmüyorsunuz. Bunlar gayet normal.
Şimdi de Ali Abinin videosunu izledim Microsoft'un sitesinden ISO indirmeyi onu yapmaya çalıştım ama Windows 10 ve Windows 10 Language vardı. Yani Windows 10 Pro seçeneği yoktu. Ek olarak galiba bugün tekrar deneyeceğim.
Tekrar indirmenize gerek yok, doğru bir kurulum yapmışsınız. Oradaki Windows 10 seçeneği tüm sürümleri kapsıyor, kurulumda hangi sürümün lisansını girerseniz o sürüm kurulur.
Kurulum esnasında Disk seçimini en doğru nasıl yapmalıyım? 1 TB diskim var orada 2-3 tane değişik diskler çıkıyor. Temiz kurulum istiyorum, her şeyi sıfırdan kursun yani.
Disk oluşturduktan sonra birkaç tane daha bölüm oluşur, gayet normal, bunlar Windows'un boot etmesi için ve sistem sıfırlama için kullanılan bölümler.

Bu durumda hiçbir şey yapmanıza gerek yok, bu şekilde kullanabilirsiniz.

Merhaba format öncesi bilgisayarcı C ve D bölümü olarak ayırmıştı ondan aklımda o kısım kaldı kurulum esnasında her şeyi sil deyip birincil sürücüye yükle dedim.

Merhaba format öncesi bilgisayarcı C ve D bölümü olarak ayırmıştı ondan aklımda o kısım kaldı kurulum esnasında her şeyi sil deyip birincil sürücüye yükle dedim.
Tamam doğru yapmışsın kardeş. Sen sil dedikten sonra ayırma kısmını falan kendi hallediyor.

Geçen format atayım dedim sürüm Pro iken Home oldu. Benim anahtar anakarta gömülü olduğu için anahtar girmiyorum. Dediğin gibi "bekleyin hemen hallediyoruz" gibisinden sanki biri yazıyomuş gibi yazılar çıkıyor. Çok güldüm orada.

Sürüm nasıl değişir diye araştırırken boştayken daha az Ram kullandığını farkettim. Herhalde daha sade olduğu için sistem kaynaklarını daha mı az kullanıyor bilemiyorum. Hoşuma gitti yani açıkçası hiç ellemedim.

Kurulumdan sonra ilk aşama olarak "Bölgenizi seçin. Bu doğru mu?" veya "Klavye düzeniniz doğru mu?" gibi aşamalar çıkarsa Creators Update kuruyor olabilirsiniz. Ayrıca Microsoft hesabınızı girdikten sonra "Güncellemeler yükleniyor... İşlerin daha berbat olmasını istemeyiz" gibi yazılar çıkıyorsa bu da Creators Update kullandığınızın habercisidir. Ayrıca, mavi bir ekranda adımları yapıp etrafında siyah bir ekran varsa bu da Creators Update kullandığınızın habercisidir.

Durum benim dediğim gibiyse bir problem yok. Ben de aynı adımlarla karşılaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…