Windows 10 kurulumunda kutudan çıkan USB kullanılırsa sorun olur mu?

Takribi olarak ne kadar boş alana ihtiyacım var? SATA SSD’ye kuruluydu Windows, yine bir SATA SSD almayı düşünüyordum ancak M2 daha iyiyse M2’te kurayım o zaman.
Hocam Windows 10 40GB yer kaplıyor diye biliyorum. 100GB Boş alan günlük kullanım için yeterli ama çok program kuracaksanız ve 100GB size az gelecek ise 256GB üstü boş alan iyi olur. Evet M2 SSD Sata SSD'ye göre daha iyidir.

Şu an kullandığım M2 SSD, WD BLACK marka 1TB hafızalı. Şu an 140GB civarında boş alan var, oyun vs kuruyorum o SSD’ye. Windows dosyaları dışında oyun vs gibi şeylerin olması bir sıkıntı yaratır mı peki?

Hocam 140GB bir bölüm mü yoksa 140GB sadece boş alan mı? Windows'u 140GB'lık bölüme kurabilirsiniz. Bölüm olmadan kurmaya çalışmayın bütün verileriniz silinir hocam. Ayrıca 140GB Oyun için yeterli olacağını sanmıyorum oyunlar'ın boyutu yüksek ise.

1TB toplam alanda 140GB’lık boş bir alan var toplamda onu kastetmiştim. Daha önce bu işlemi hiç yapmadım, ayrı bir bölüm falan mı oluşturuluyor kurulum sırasında?

1TB toplam alanda 140GB’lık boş bir alan var toplamda onu kastetmiştim. Daha önce bu işlemi hiç yapmadım, ayrı bir bölüm falan mı oluşturuluyor kurulum sırasında?
Hocam düz bir şekilde 1TB disk'e kurarsanız tüm verileri siler Windows. Yani size paint'ten bir resim çizerek anlatmak istiyorum daha basit anlaşılsın diye. Aşağıda resim'i bıraktım hocam. Windows'u 140GB'lık bölüm'e kurmak için 140GB boş bir bölüm oluşturmak gerek. Eğer 2. bölüm olmadan düz bir şekilde kurarsanız, bütün veriler silinir ve temiz bir Windows kurulumu olur. Ama disk'i 2'ye bölerseniz resimdeki gibi, Windows 140GB olan bölüm'e kurabilirsiniz ve verileriniz 1. Bölümde kalır. Kurulum sırasında bölüm oluşturabilirsiniz ama disk yönetiminden de oluşturabilirsiniz. Tavsiyem bu işten anlayan birinin sizin yerine yapması çünkü ufak bir hata olursa yanlışlıkla herşeyi silme riski var hocam. Geç cevap için özür dilerim Technopat'a giremedim gece.

Dosya Ekleri

• disk.PNG
    25,5 KB · Görüntüleme: 26
Hocam ne demek estağfurullah. Şu linkteki SanDisk SATA SSD ürünü alıp (480gb halini), takmaya ve ona kurmaya karar verdim Windows’u. Windows kurulum kutusundan çıkan orijinal flash’ı takıp kuracağım Windows’u. Şu an hiçbir şekilde bilgisayarımı açamıyorum zaten, Windows kurulu olan bozuk SATA SSD’mi söktüm kasadan.

Yani hocam Sata SSD'ye kursanız pek fark etmez ancak uygulamaların ve bilgisayarın açılış hızında bir farklılık olur biraz. Çünkü M2 SSD'ler Sata SSD'ye göre daha çok okuma ve yazma hızı yüksek.

SATA SSD geldi, taktım sorun yok. Ancak Windows 10 için taktığım flash belleği boot menüsünden seçip açınca sadece bir siyah ekran çıkıyor ve sol üst köşede yanıp sönen bir alt çizgi var. Flash çalışmıyor mu acaba?

Hocam bende de oluyor. 15 dk. Gibi bir süre bekleyin. Başlayacaktır. Ayrıca USB'yi 2.0, eğer varsa 3.0 Portuna takın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…