Merhaba arkadaşlar, kendi laptopum legacy olarak yüklü şekilde kullanıyorum, forumdaki güzel bilgilendirici videolar sayesinde UEFI sürüm şeklinde yeni bir laptopa Windows 10 güncel sürüm kurdum. Bir performans artışı ya sistemde kararlılık fark edemedim, benim kendi testlerime göre bir fark sezinliyemedim, bu durum sizce normal mi?
Ayrıca kurduğum UEFI Notebook'un özellikleri: Lenovo ideapad 100 i5 5200u 2.2 GHz 4 GB, 920 MX Samsung Evo 860 250 GB (BIOS dahil her şey güncel)
Eski kullandığım Legacy olan notebook: Sony Vaio VPCF11M1E i5 520m 2.40 GHz 8 GB RAM 330m ekran kartı Sandisk Ultra II SSD 120 GB
Her iki bilgisayarda da bütün sürücüler güncel ve Windows 10 son sürüm
SSD hızlarında da arada fark mevcut ama ben bu hız farkını göremedim, açılış olsun kapanış olsun, programa yükleme olsun. Ya da genel işlemlerde (neden bu konuyu açtım bir notebook daha var ucuz SSD olan Sandisk'ten almayı düşündüm fark olmadığı için) arada gözlemleyemediğim fark olmayışı anakart çipseti performans farkı olduğundan şüpheleniyorum.
Fark olmaması normal. Sadece UEFI ile açılış azıcık daha hızlı olur. Ama UEFI'nin asıl avantajı diski GPT yapmayı mümkün kılmasıdır ki bu sayede 2 TB üstü diskler çalışabilir.
Fark olmaması normal. Sadece UEFI ile açılış azıcık daha hızlı olur. Ama UEFI'nin asıl avantajı diski GPT yapmayı mümkün kılmasıdır ki bu sayede 2 TB üstü diskler çalışabilir.