Windows 10 Lisanslı ve Crack Arasındaki Farklar

OEM: Microsoft bilgisayar üreticilerine has olarak yapıyor. Sadece bir bilgisayarda geçerli oluyor. O lisansı başka bir bilgisayarda kullanamazsınız.

Deneme Sürümü: Adı üstünde denememiz için süre veriyorlar. Süre bitince satın almamız gerekiyor.

Crack: 6-9 ayda o programı çalıştırarak tekrar crack yapmanızı ister. Arka planda sistemi izler kişisel(Kredi kartı da dahil) veya değil bilgilerini toplar.

Lisanslı: Programı satın almanız.

Bunları karşılaştırdığımızda arkadaşlarımızın dediği gibi 50 liraya bir OEM key almak mantıklı olan. Gerisi hep zarar ziyan. Özellikle "Crack" olayı çok tehlikeli. Düşünsenize kredi kartınızdan alışveriş yaptıklarını! 50 lira vermemek için çok şeyler kaybedebilirsiniz.

OEM sürüm tek bilgisayarlık olan ürün anahtarlarına denir.
Lisanslı veya kutulu adı üzerinde kutulu şekilde istediğiniz bilgisayarda kullanabileceğiniz sürüme denir.
Deneme sürümü bir veya bazı durumlarda birkaç ay süreyle size kullanım izni veriliyor. Süre bitince ürün anahtarı gerekiyor.
Crack işi biraz sakat. Kalitesiz Crack (Evet doğru duydunuz.) kullanırsan bilgisayarını açmaktan bile suçlu duruma düşebilirsin. Kullandığın Crack'i biliyorsan sorun yaşamazsın ama adı üzerinde "korsan". Kendine güvenmediğin sürece kullanma. Ayrıca bunlarda açık bulununca hemen kapatılıyor ve KMS hizmeti bilgisayarınızda yüklü kaldığı için sisteme zarar verebiliyor. Çünkü bunlar lisansı yapmadan durmazlar. Yapamadıkça yapmaya çalışırlar. Dikkatli olun.

Dipnot: Benim elimde Single Language orjinal key bulunmasına rağmen Enterprise LTSB sürümünü Crack'li olarak kullanıyorum ve güvenli bir Crack ile sorun da yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı