Windows 10 LTSC nasıl sıkıntısız yüklenilebilir?

CybrMhmed

Picopat
Daha fazla  
RAM
2 gb ( kullanılabilir 1,78 gb )
İşlemci
İntel celeron CPU B815 @ 1.60 ghz
Selam sitemim Windows 8.1'in yukarısını kaldırmıyor. Microsoft'un da aldığı kararlardan döneceğini sanmıyorum neredeyse bütün önemli programların desteği kesildi. Israrla Windows 10'a çıkacaksın diye baskı yapıyor Microsoft. Bir ara diyorlardı Windows 10'un lean sürümü çıkacakmış onunla ilgili en yeni haberde 2019 da atılmış. Windows 10'u defalarca farklı sürümlerini yüklemeyi denedim hepsinde laptop kullanılmaz hale geldi geri Windows 7'ye attım. V e son ümidim Windows 10 LTSC sürümü olacak galiba ama onda da şu sıkıntlar çıkıyor. Biri diyor lisans gerekiyor. Biri diyor hiç özellik yok. Biri diyor oyun vs için hoş değil diyor. Size şunu soruyorum ben bu Windows 10 LTSC sürümünü sıkıntısız şekilde nasıl indirebilirim indirdiğimde kasar mı? Nasıl etkinleştiririm söyler misiniz? Donanım yükseltemiyorum haberiniz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciden hayır gelmeyeceği kesin ama madem durum bu o zaman deneyebilirsin. Tabii bu LTSB, LTSC sürümleri Windows'un eski Build'leri üzerine kurulu. Yani bu sürümü kursan dahi bazı programlar Build sürümünden ötürü çalışmayabilir. Ama yapacak bir şey yok. Windows 10'lar arasındaki en hafif sürümlerden. Deneyebilirsin.

2015 LTSB olanını kurmayın hocam W10 isteyen programlar hata veriyor uyumsuz işletim sisteminden dolayı ek olarak 2019 denemedim ama 2015 ve 2016'da mavi ekran, mouseda anlık takılma, başlat veya bir klasör açtığımda anlık takılma gibi sorunlar yaşadım.

Birde ben ilk kurduğumda yanlış bir sürüm kurmuştum "Windows 10 LTSB Enterprise" şeklinde olması gerekirken "Windows 10 LTSB Enterprise xxxxxx"(x kısmında ne yazdığını hatırlamıyorum) gibi bir ismi vardı ve o sürüm etkinleştirilmiyormuş ona da dikkat edin eğer kuracaksanız.

AtlasOS gibi performans sürümlerini indir.
Onlara Güven olmuyor knk

Zaten temel sorunum İşlemci , knk Olmadı bana hiç sıkıntı çıkarmayacak bir Linux dağıtımıda Önerebilirsiniz Diyecemde Terimal kullanmayı bilmiyorum. Eğer çok sorun çıkaracaksa Vazgeçerim Ya windows 7 de kalırım yada 8.1 e geçerim.

Son düzenleme:
Windows 8.1 daha iyi olur. Windows 7 ile çok performans farkları yok. Linux dağıtımı da önerebilirim tabii ama bu tarz eski sistemlerin donanımları uyumlu olmayabiliyor. Hele ki laptop olanlarda. Çalışıyor ama Windows'taki gibi akıcı olmuyor. Eğer deneyeceksen ve terminalle çok uğraşmak istemiyorsan Linux Mint deneyebilirsin. De zaten bir kere Linux kullandın mı illa ki terminale alışıyorsun. Daha kolay çünkü.

Benim Linux seçmemem de iki neden var. Birincisi her Linux dağıtımı her (ya da hiç )uygulamayı açmıyor. İkincisi senin dediğin sıkıntılar bir de program ve sürücü uyumlulukları sıkıntı oluyor. Linux ile ilgili çok bilgim de yok çözmeye çalışayım. Türkiye'de de Linux içeriği üreten çok yok. Yoksa direkt Linux'a geçmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…