Windows 10 masaüstünde anlık donmalar

harajukubarbie

Megapat
Merhaba. Dün bilgisayarımı Windows 10 yaptım ve arada başlat menüsüne sürekli bastığım halde açılmıyor, uygulamalar da aynı şekilde. Bir de arada donma oluyor yani masaüstünde, başlat çubuğunda hiçbir şeye dokunamıyorum, tıklayamıyorum. Dün explorer.exe'yi yeniden başlattığımda düzelmişti ama arada böyle olması sinir bozucu.

Önceden Windows 8.1 kullanıyordum ve aynı sorun Windows 8.1'de de vardı. Neden kaynaklandığını ve nasıl düzelteceğimi hiç bilmiyorum.

Merhaba. Dün bilgisayarımı Windows 10 yaptım ve arada başlat menüsüne sürekli bastığım halde açılmıyor, uygulamalar da aynı şekilde. Bir de arada donma oluyor yani masaüstünde, başlat çubuğunda hiçbir şeye dokunamıyorum, tıklayamıyorum. Dün explorer.exe'yi yeniden başlattığımda düzelmişti ama arada böyle olması sinir bozucu.

Önceden Windows 8.1 kullanıyordum ve aynı sorun Windows 8.1'de de vardı. Neden kaynaklandığını ve nasıl düzelteceğimi hiç bilmiyorum.

Hangi sürüm kullanıyorsunuz? Arama yerine winver yazıp öğrenin ona göre bir şey diyeceğim.

Sisteminiz mi yetersız acaba? SSD var mı diye soracağım ama Windows 8.1'de de aynı sorunu yaşıyorum diyorsunuz.

Merhaba sisteminizin donması normal bir durumdur. Bu sorunu çözmek için yazılımsal olduğunu anlamak için Arama>cmd.exe yönetici olarak çalıştır.

SharedScreenshot.jpg

Ve bu komutları yazın.
sfc /scannow
cleanmgr.exe
SFC /scannow işlemi bitince bilgisayarı yeniden baslatıp durumu kontrol ediniz. Eğer yine olmazsa arama>gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle>performans
En iyi Performans'ı tıklayın ve ekran yazı tiplerini düzenleye basın.

Merhaba sisteminizin donması normal bir durumdur. Bu sorunu çözmek için yazılımsal olduğunu anlamak için Arama>cmd.exe yönetici olarak çalıştır.

Eki Görüntüle 1156987

Ve bu komutları yazın.
sfc /scannow
cleanmgr.exe
SFC /scannow işlemi bitince bilgisayarı yeniden baslatıp durumu kontrol ediniz. Eğer yine olmazsa arama>gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle>performans
En iyi Performans'ı tıklayın ve ekran yazı tiplerini düzenleye basın.
Çok kötü donmalar başladı yine. İşlemciden mi yoksa SSD'de mi sorun var bilmiyorum ama şu an daha kötü durumda. Açılırken oturum açma yerinde biraz siyah ekranda kalıyor + yeniden masaüstünde donmalar var ve daha uzun sürüyor. Bazen SSD'de yazma, okuma yaparken de donma oluyor PC'de.
Şu an Google bile açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı