Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Backinblack00

Decapat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bir konu başlığında mavi ekranlar için minidump klosöründeki dosyaları kontrol etmem gerektiği yazıyordu. Sorunumu özet geçmem gerekli. Öncelikle yeni sistem topladım, Win10 kurdum sürekli mavi ekran alıyorum. Sürekli başka hatalar veriyor nereden başlamalıyım hatayı aramaya?
Minidump klosöründekileri şeyler nasıl işime yarar?
Klasördekiler;

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran hatası çok çeşitli bir hatadır. Kesin çözüm söylenemez. İnsanlar yıllardır bunu yaşıyor. Birinin bilgisayarında işe yarayan işlem sizin bilgisayarınızda işe yaramayabilir. Ben olsam önce yeniden win10 indirip sıfırdan format atardım. Bu hata genellikle yazılımsaldır ve yazılımsal hataların kesin çözümü formattır. Bilgisayarı sıfırlasanız bile sorun çözülmeyebilir. Eğer formatla çözülmezse sorun donanımsaldır. O zaman sorunun hangi parçada olduğunu bulmanız gerekir. Ki anlattığınıza göre yüzde doksan dokuz yazılımsal bir sorun. Alternatif olarak sürücülerinizi kontrol edin diyebilirim. anti malware ile virüs taraması da yapabilirsiniz. Ama onun haricinde ben olsam sorunu aramakla uğraşmazdım.

Mavi ekran hatası çok çeşitli bir hatadır. Kesin çözüm söylenemez. İnsanlar yıllardır bunu yaşıyor. Birinin bilgisayarında işe yarayan işlem sizin bilgisayarınızda işe yaramayabilir. Ben olsam önce yeniden win10 indirip sıfırdan format atardım. Bu hata genellikle yazılımsaldır ve yazılımsal hataların kesin çözümü formattır. Bilgisayarı sıfırlasanız bile sorun çözülmeyebilir. Eğer formatla çözülmezse sorun donanımsaldır. O zaman sorunun hangi parçada olduğunu bulmanız gerekir. Ki anlattığınıza göre yüzde doksan dokuz yazılımsal bir sorun. Alternatif olarak sürücülerinizi kontrol edin diyebilirim. anti malware ile virüs taraması da yapabilirsiniz. Ama onun haricinde ben olsam sorunu aramakla uğraşmazdım.
ben yaklaşık 50 kere arka arkaya format attım sonra düşündüm neyde sorun olabilir harddisk olsa atılmaz ram olsa yandık işlemci temiz anakart değildir ee ekran kartı kaldı ama ekran geliyor diye bayaa uraştım sürücüler falan güncellenirken gidiyordu bilgisayar aynı ekran kartından vardı bi yakınımda taktım çalıştı dedim ekran kartında sorun var

VELHASIL-I KELAM sorun herşeyde olabilir

Not: yukardaki kelimeyi yazmak için çok uraştım :D

ben yaklaşık 50 kere arka arkaya format attım sonra düşündüm neyde sorun olabilir harddisk olsa atılmaz ram olsa yandık işlemci temiz anakart değildir ee ekran kartı kaldı ama ekran geliyor diye bayaa uraştım sürücüler falan güncellenirken gidiyordu bilgisayar aynı ekran kartından vardı bi yakınımda taktım çalıştı dedim ekran kartında sorun var

VELHASIL-I KELAM sorun herşeyde olabilir

Not: yukardaki kelimeyi yazmak için çok uraştım :D
Genelde ekran kartı oluyo ya ekran sorunlarının sebebi. Zaten arkadaş bilgisayarı yeni toplamış. Parçaların hepsini verebilir garantiye. İade de edebilir. Zaten harddiskinde de daha fazla birşey yoktur. Sadece umarım yazılımsaldır da uğraşmak durumunda kalmaz. Ama formatı sıfırdan indirmek önemli. Bazen format da hatalı olabiliyor. Ki daha önce yaşadım.

Öncelikle samet arkadaşıma çok teşekkürler uğraştığı için. Konuya gelelim anakartımı 0 aldım a68hm-k ve win10 destekli bir anakart, anakartta sorun olduğunu zannetmiyorum. Ramlerimi kontrol ettim oda değil. Hardiskimi öncedende kullanıyodum oda sağlam bi sıkıntı yok zaten win10 ssd'ye kurulu format attım olmadı başka uefi temiz kurulum yaptım başka cihazdan oda olmadı hatta bazen kurulumda mavi ekran verdiği bile oldu. Windowsuj güncellemelerini yapsam belki geçebilir ancak bitmeden yine mavi ekram veriyor biraz daha uğraşıyorsa kırıp çöpe atıcak kadar sinirliyim çünkü hata kodunı düzeltmeme vakit tanımadan mavi ekran veriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı