Çözüldü Windows 10 Media Creation Tool yerel disk (M:) bölümü neden var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lostchanceee

Nanopat
Daha fazla  
Herkese hayırlı günler dilerim,

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var, Windows 10 Media Creation Tool ile "başka bir bilgisayar için ISO dosyası oluştur" seçeneğini seçip Ventoy kurulu olan diskime atacakken "bu bilgisayar" klasöründe yerel disk (M: ) isimli bir klasör gördüm. Bu neden olabilir? Bu durum normal mi?

Çözüm
Hocam tam bir pencere SS'i atar mısınız? Eğer sadece üstteki gibi bir tablo varsa (M: ) diski gözükmemesi lazım.

Media Creation Tool'da gözüken (M: ) diski tahminimce sizin Disk 0'ın bir tane kurtarma parçasından birisidir.

Eki Görüntüle 2607301
Hocam, şu şekilde Media Creation Tool açtığımda gözüküyor sadece Yerel Disk (M: ) bölümü o pencere açıkken dosya gezgini bile açsam sadece Yerel Disk (C: ), Ventoy (D: ), VTOYEFI (E: ) klasörleri var disk yönetimi de aynı. Biraz araştırdığımda Media Creation Tool geçici bir bölüm oluşturuyormuş. Bundan kaynaklıymış.

Herkese çok teşekkür ederim. Yardımlarınız için teşekkürler.
M-DISC, yeri doldurulamaz fotoğraflar ve videolar gibi en değerli verilerinizi nesiller boyu korumanıza yardımcı olmak için tasarlandı. Doğru anladıysam gördüğünüz bu.

Hocam teknik açıdan bir önemi yok aslında. Parçalanmış bir disk alanı. Eğer ki "o parçalı kısmı asıl kısma dahil etmek istiyorum" diyorsan.

Windows + X, Disk Yönetimi'ne gir. Orada USB flash belleğinin tüm disk parçalarını görürsün. İstediğini silebilirsin. Sonra Media Creation Tool ile kurmaya devam edersin.

Hocam teknik açıdan bir önemi yok aslında. Parçalanmış bir disk alanı. Eğer ki "o parçalı kısmı asıl kısma dahil etmek istiyorum" diyorsan.

Windows + X, Disk Yönetimi'ne gir. Orada USB flash belleğinin tüm disk parçalarını görürsün. İstediğini silebilirsin. Sonra Media Creation Tool ile kurmaya devam edersin.
1763558370567.png
Disk yönetimi değil ancak bu bilgisayardan anlatmak isterim, gördüğüm bölüm Yerel Disk klasörüne bağlı oluşturulmuş zaten isminden de belli şimdi, Windows 11 yazıyorum ondada aynı disk bölümü oluşturulmuş. O pencere açıkken, Disk yönetiminde C: ve D: klasörüne bağlı M: harfinde hiç bir sürücü yoktu. O diskin içindede EFI klasörü hemen altında Boot ve Microsoft klasörleri vardı.

Yerel disk M Resmi:
1763558609720.png

1763559174043.png

Hocam Disk Yönetim'inden bir SS'i atarsanız daha yardımcı olursunuz. O sizde ki (M: ) diski ne işe yarıyor ve hangi diskten kopma bir alan olduğunu anlayabiliriz.
1763558962733.png

Mesela bende Disk 1'de ekstra alan var. Ancak onlar gözükmüyor. Çünkü onlar işlenebilecek bir alan değil.
1763558977756.png

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2607291
Hocam Disk Yönetim'inden bir SS'i atarsanız daha yardımcı olursunuz. O sizde ki (E: ) diski ne işe yarıyor ve hangi diskten kopma bir alan olduğunu anlayabiliriz.
Eki Görüntüle 2607286

Mesela bende Disk 1'de ekstra alan var. Ancak onlar gözükmüyor. Çünkü onlar işlenebilecek bir alan değil.
Eki Görüntüle 2607288
Hocam Disk yönetiminde bendeki disk 0 sizdeki disk 1 gibi gözüküyor.

Media Creation Toolda Yerel Disk (M: ) gözükürken disk yönetimi şu şekilde:
1763560266686.png

Hocam tam bir pencere SS'i atar mısınız? Eğer sadece üstteki gibi bir tablo varsa (M: ) diski gözükmemesi lazım.

Media Creation Tool'da gözüken (M: ) diski tahminimce sizin Disk 0'ın bir tane kurtarma parçasından birisidir.

1763560588033.png

Eki Görüntüle 2607301
Hocam, şu şekilde Media Creation Tool açtığımda gözüküyor sadece Yerel Disk (M: ) bölümü o pencere açıkken dosya gezgini bile açsam sadece Yerel Disk (C: ), Ventoy (D: ), VTOYEFI (E: ) klasörleri var disk yönetimi de aynı. Biraz araştırdığımda Media Creation Tool geçici bir bölüm oluşturuyormuş. Bundan kaynaklıymış.

Herkese çok teşekkür ederim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı