Çözüldü Windows 10 Media Creation Tool yerel disk (M:) bölümü neden var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lostchanceee

Nanopat
Katılım
13 Haziran 2025
Mesajlar
803
Çözümler
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese hayırlı günler dilerim,

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var, Windows 10 Media Creation Tool ile "başka bir bilgisayar için ISO dosyası oluştur" seçeneğini seçip Ventoy kurulu olan diskime atacakken "bu bilgisayar" klasöründe yerel disk (M: ) isimli bir klasör gördüm. Bu neden olabilir? Bu durum normal mi?
 
Çözüm
Hocam, şu şekilde Media Creation Tool açtığımda gözüküyor sadece Yerel Disk (M: ) bölümü o pencere açıkken dosya gezgini bile açsam sadece Yerel Disk (C: ), Ventoy (D: ), VTOYEFI (E: ) klasörleri var disk yönetimi de aynı. Biraz araştırdığımda Media Creation Tool geçici bir bölüm oluşturuyormuş. Bundan kaynaklıymış.

Herkese çok teşekkür ederim. Yardımlarınız için teşekkürler.
Yüksek ihtimal Ventoy USB'yi parçalarken çakışmasın diye absürt bir harf atamış USB bölümüne. Benimki de F'ydi galiba.
 
M-DISC, yeri doldurulamaz fotoğraflar ve videolar gibi en değerli verilerinizi nesiller boyu korumanıza yardımcı olmak için tasarlandı. Doğru anladıysam gördüğünüz bu.
 
Yüksek ihtimal Ventoy USB'yi parçalarken çakışmasın diye absürt bir harf atamış USB bölümüne. Benimki de F'ydi galiba.

Hocam, sorun şu ki ben 3-4 defa aynı Media Creation Tool ile ( Yani dosyayı silmedim .exe dosyası yani. ) Bu ilk defa geldi başıma.
 
Hocam teknik açıdan bir önemi yok aslında. Parçalanmış bir disk alanı. Eğer ki "o parçalı kısmı asıl kısma dahil etmek istiyorum" diyorsan.

Windows + X, Disk Yönetimi'ne gir. Orada USB flash belleğinin tüm disk parçalarını görürsün. İstediğini silebilirsin. Sonra Media Creation Tool ile kurmaya devam edersin.
 
Disk yönetimi değil ancak bu bilgisayardan anlatmak isterim, gördüğüm bölüm Yerel Disk klasörüne bağlı oluşturulmuş zaten isminden de belli şimdi, Windows 11 yazıyorum ondada aynı disk bölümü oluşturulmuş. O pencere açıkken, Disk yönetiminde C: ve D: klasörüne bağlı M: harfinde hiç bir sürücü yoktu. O diskin içindede EFI klasörü hemen altında Boot ve Microsoft klasörleri vardı.


Yerel disk M Resmi:
 

Hocam Disk Yönetim'inden bir SS'i atarsanız daha yardımcı olursunuz. O sizde ki (M: ) diski ne işe yarıyor ve hangi diskten kopma bir alan olduğunu anlayabiliriz.


Mesela bende Disk 1'de ekstra alan var. Ancak onlar gözükmüyor. Çünkü onlar işlenebilecek bir alan değil.
 
Son düzenleme:
Hocam Disk yönetiminde bendeki disk 0 sizdeki disk 1 gibi gözüküyor.

Media Creation Toolda Yerel Disk (M: ) gözükürken disk yönetimi şu şekilde:
 
Hocam tam bir pencere SS'i atar mısınız? Eğer sadece üstteki gibi bir tablo varsa (M: ) diski gözükmemesi lazım.

Media Creation Tool'da gözüken (M: ) diski tahminimce sizin Disk 0'ın bir tane kurtarma parçasından birisidir.

 
Hocam, şu şekilde Media Creation Tool açtığımda gözüküyor sadece Yerel Disk (M: ) bölümü o pencere açıkken dosya gezgini bile açsam sadece Yerel Disk (C: ), Ventoy (D: ), VTOYEFI (E: ) klasörleri var disk yönetimi de aynı. Biraz araştırdığımda Media Creation Tool geçici bir bölüm oluşturuyormuş. Bundan kaynaklıymış.

Herkese çok teşekkür ederim. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…