Windows 10 Memory Management Hatası Ve Bilgisayar Açılmama Sorunu

Makaleler
1
Yer
Gelibolu
Daha fazla  
Toshiba P50B-116 model sistem kullanıyorum.
Bugün saat 8 sıralarında ETS 2'yi açıp video kaydına başlayıp Calais - Oslo arasında seyahat edecektim.
Video kaydına başlayıp ETS 2'yi açtım. Hareket edeceğim sırada bilgisayar birden mavi ekran verdi. Kodunda "MEMORY_MANAGEMENT" yazıyordu. Ben de o andaki panik ile bilgisayarı güç düğmesinden kapattım. Daha sonra bilgisayarı açmaya çalıştım ki, Windows yükleme logosu geldikten sonra sistem siyah ekranda kaldı. Kapatıp açtım defalarca. Ama sonuç aynıydı.
Önce sistem geri yükleme yapmayı denedim ama hata verdi. Hangi hata kodunu verdi şimdi hatırlayamadım.
Daha sonra güvenli modda başlatmayı denedim. Açılır gibi oldu, sonra yeniden başlatılıyor yazısı çıkıp yeniden başlattı sistemi. Yeniden güvenli mod ile açmayı denediğimde uzun bir süre çıkan Windows hazırlanıyor yazısından sonra sistem açıldı. Daha sonra Windows bellek sınaması yaptım, sınamadan sonra doğal olarak sistem yeniden başladı ve siyah ekranda kaldı.
Şimdi sistemi güvenli mod ile yeniden başlattım. Herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ama normal önyükleme yapmaya çalıştığım zaman sistem yüklenmiyor, siyah ekranda kalıyor.
Sistem özelliklerim:

• 16 GB RAM
  • AMD Radeon R9 M265X 2 GB
  • Intel Core i7-4710 HQ 2.50 GHz
  • Windows 10
@Recep Baltaş
@Ali Güngör
@Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu Insider Fast üzerinde 3 kez yaşadım. Bende durum biraz daha garipti. Bilgisayarı açtım, mavi ekran aldım. İkinci açılışta MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatasını verdi. Bu hatayı alalı 3 gün oldu. Sonraki gün normal açıldı. Konu açmayı düşündüm ama Minidump dosyalarım kayıptı. Öncelikle Memtest yapmanı öneririm.

Yanlışlıkla hesabımdan Facebook ilişkilendirmesini kaldırdım. Technopat'ta kayıtlı olan mail adresim hotmail ile olduğundan ve o hesabın şifresini bile unuttuğumdan yeni hesap açmak zorunda kaldım. Adminlerden eski hesabımı yeni hesabıma bağlamasını rica ediyorum :p
Minidump dosyaları yok maalesef. Bilgisayarı panikle kapattığımdan o dosyalar da oluşmamış.
Şu anda Media Creation Tool'dan Windows 10 ISO dosyamı oluşturuyorum. Sonra Rufus'la yazacağım USB'ye. Format'tan sonra Memtest ile bir test yapmayı düşünüyorum. Hem bir senedir format da atmıyordum :D

Arkadaşlar sorunum maalesef çözülmedi. Yardımlarınız içim teşekkürler :)
Bişgisayarı bilgisaayarcıya götürdük. Sorunun HDD'de olduğunu, çünkü HDD'de bozuk sektör olduğunu söyledi. Yeni HDD aldık ve formatı kendimiz attık. Ancak ekran kartı sürücülerini ne zaman ourmaya çalışsak bilgisayar donuyordu. Ekran kartım AMD Radeon R9 M265X. Yeniden götürdük, sorunun ekran kartında olduğunu, bişgisayarın İstanbul'a gitmesi gerektiğini, tamiri için 200 - 300 TL kadar ücretle beraber tamir olmama ihtimalinin de olduğunu söylediler. Biz de kabul etmedik doğal olarak :D Kabul etseydik adımız çıkardı :D Şu anda bilgisayarı Intel HD Graphics ile kullanıyorum. Tamir olmama ihtimaliyle uğraşmak yerine giderim harici bir ekran kartı alırım daha iyi.

@claus
BIOS sürümüm güncel değil. Sisteme zarar veririm diye güncellemek de istemiyorum. BIOS sürümüm: 1.30
Harici ekran kartı da almıyorum. PCI yuvasıdır, başka sorunlardır, çalışmama ihtimalidir gibi konulardan ötürü. Sırf ekran kartı için 700 - 800 ₺ masraf etmek yerine 3500 - 4000 ₺'ye yeni bir bilgisayar alırım, 3 - 5 yıl kullanırım daha iyi.

Yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler :)

Ekran kartı çipinin bozuk olduğunu düşündüğüm 1 yılı aşkın zamanda bilgisayarı Intel HD Graphics üzerinden kullandım ve Euro Truck Simulator 2, Train Simulator 2018, Minecraft, GTA gibi oyunları düşük ayarlarda oynayabildim.

Bilgisayarı 3 Kasım 2018 tarihinde, Kayseri'de, bildiğimiz bir bilgisayarcıya verdim. Hemen hemen her gün bilgisayarcıyı arayıp durumu soruyordum.

Bugün konuştuğumuzda ekran kartı çipinin arızalı olmadığını, bilgisayarı yüksek sıcaklıklarda kullandığım için lehimlerin eriyip birbirine yapıştığını söyledi. Ayrıca aynı çipten piyasada bulunamıyormuş.

Yapılacak tek şey varmış: Lehimleri eritip yeniden lehimleme. İlk başta tereddütte kaldım ama en sonunda onay verdim. Tereddütte kaldım çünkü bunun garantisi yokmuş. Yani sorun çözülebilir de, çip arızalanabilir de. Ama risk almazsak niye bu dünyadayız ki? :D

Ayrıca sistemin termal macun değişikliği de yapılacak.

Yarın sistemi teslim alabilirsem alacağım, durumu buraya yazarım.

Bundan ders çıkartmak gerekirse, sisteminizi yüksek sıcaklıklarda, benim gibi 92°C'ta, sürekli olarak kullanmayın. Bakın, ne oluyormuş ;)

Son düzenleme:
İki gün önce bilgisayarcıyı aradım.

Sisteme iki defa ısı işlemi uygulanmış. Buna rağmen, ekran kartı çipinin ısıya tepki vermediğini öğrendim. Bunun ne demek olduğunu sorunca; çipin tamir olamadığını, çipin değişmesi gerektiğini söyledi. Bugün konuştuğumuzda ise, bunun için 450 ₺ gibi bir ücret istediler.

Demek ki, bir önceki yorumumda söylediğim 2. olasılık gerçekleşmiş. Neyse, canımız sağolsun.

(...) Yani sorun çözülebilir de, çip arızalanabilir de. (...)

Ancak bunun garantisini de vermediler. Yani çip değişince bilgisayara bir daha görüntü gelmeyebilir de. Yani bu da, bir daha bu sistemi kullanamamak oluyor.

Bilgisayar şu anda çalışıyormuş, eğer kabul etseydim çalışan bilgisayarı göz göre göre bozmak gibi bir şey olurdu. Bundan dolayı da risk almak istemedim. Ayrıca çip daha sipariş edilmemiş.

Bugün bilgisayarı teslim aldım. Ama henüz açmadım. Açtığım zaman durumu söyleyeceğim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı