Merhaba konuyu açmadan önce arattım ve çıkan sonuçlar ile benim konum biraz farklı.
Gelelim konuya: Win10 İşletim sistemi, Asus b150a Pro Game Anakart, intel i5 6600 işlemci, Asus GTX 960 Black 4GB ekran kartı, Kingston Hyperx 2x 8GB Ram, 250 GB Samsung 850 Evo SSD, 250 GB Toshiba SSD, WD 1TB HDD, Samsung 1TB HDD Seagate 750GB HDD, ve bu arkadaşları çalıştıran Dark 600W PS.
Sorun: Forza ve benzeri uygulama çalıştırdığımda çeşitli blue screen hatalarını alıyorum Memory management, Registry Error ve benzeri tam emin değilim sanırım sorun ramlerde bir çok şey denedim sistemi tarattım chkdsk yaptım vs gibi şeyler ekran kartı driver güncelledim olabilecek dirverleri güncelledim sorun devam ediyor hdd leri çıkardım ssd bıraktım sadece rapid modu kapattım sorun devam ediyor bilgisayar açıldığında saatin kenarında disk işareti oluşuyor ve üzerinde çarpı işareti var üzerine bastığımda bilgisayarımı açıyor rapid storage uygulamasını göremiyorum bu beni birazcık düşündürüyor 2X ram olduğu için memory management de ram ile alakalı olduğu için ramlerden birini çıkardım mavi ekran almıyorum ramleri değiştirdim gene mavi ekran slotları değiştirdim sorun çözüldü gibi görünüyor ama emin değilim çok deneyemedim 2 ram i birlikte takınca gene aynı sorun sorun ramlerde gibi gözüküyor ramleri alırken 2 sini de aynı seriden almak için elimdekileri sattım iki ram de aynı seriden acaba uyumluluk sorunu mu sorun bu kez şöyle eğer uyumluluksa aldığımdam bu yana bir kaç ay geçti ve sorun yeni oluştu sorunum böyle artık beyin kaynamaya başladı aklıma Rus ata sözü geldi bir kafa iyi iki daha da iyi düşünceleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim
Sorun ile ilgili hiç bilgiye sahip olan kimse yok mu ?
Merhaba Sorun çözülmüştür Ramlerden birinde garip bir çalışma şekli var bazen hata verip bazen vermiyor. kalan kingstonun türkiye servisini bulmak :/ Bu arada belki bilmeyenler vardır Kingston HyperX ramler ömür boyu garantilidir
Kingston un servisini bilen var mı ?