3-4 gün önce 4 GB RAM'i çıkarıp yerine 8 GB'lık bir RAM taktım mavi ekran sorunları da bundan sonra başladı. Yeni RAM'de Memtest86 testide yaptım, hata gözükmedi yani RAM sağlam. Teknik bilgileri aşağıya yazıyorum sorunun ne olduğu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz. ?
Laptop: Casper Nirvana NB 15.6 CLC 4030
İşlemci: Intel® Core™ i3-4030U -- İntel Sayfası Bilgileri (16gb ram'e kadar desteklediği yazıyor)
Eski Ram: ram-eski.jpg
Yeni Ram: ram-yeni.jpg
Dump Dosyaları: Technopat
Mavi ekran her zaman çıkmıyor arada yapıyor, ama sorun hep bilgisayar boot ederken oluyor. 2-3 defa yeniden başlatıp kendine geliyor, sonrasında bilgisayarı kullanırken hiçbir hata ile karşılaşmıyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör sizlerin değerli görüşlerini bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Laptop: Casper Nirvana NB 15.6 CLC 4030
İşlemci: Intel® Core™ i3-4030U -- İntel Sayfası Bilgileri (16gb ram'e kadar desteklediği yazıyor)
Eski Ram: ram-eski.jpg
Yeni Ram: ram-yeni.jpg
Dump Dosyaları: Technopat
Mavi ekran her zaman çıkmıyor arada yapıyor, ama sorun hep bilgisayar boot ederken oluyor. 2-3 defa yeniden başlatıp kendine geliyor, sonrasında bilgisayarı kullanırken hiçbir hata ile karşılaşmıyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör sizlerin değerli görüşlerini bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: