Windows 10 Metro Uygulamalarının Kullandığı Altyapı

194929

Megapat
Herkese iyi günler dilerim değerli forum üyeleri. Benim şahsi olarak merak ettiğim bir konu var. Hayatımıza Windows 8'le beraber giren METRO uygulamalarının kullandığı altyapıyı merak ediyorum. Kullandıkları programlama dilini ve masaüstü uygulamalarından farklarını. Ayrıca Microsoft her geçen gün Windows 10'u METRO ara yüzüne taşıyormuş gibi hissediyorum. Microsoft'un teknik ön izleme programına kaydoldum ve henüz yayınlanmamış sürümleri inceliyorum. Yanılmıyorsam geçenlerde en son 20161.1000 sürüm numarasına sahip bir sürüm yayınlandı.

Windows 10 her geçen gün sanki biraz daha bir telefon veya tableti andırmaya başlıyor gibime gelmeye başladı. Özellikle Windows 10'un kullandığı tema ve renkler sanki bir tablet veya telefonu andırıyor ki METRO uygulamalarının tasarımları da keza öyle. Açıkçası forum üyelerinin bu konudaki düşüncelerini merak etmekteyim. Sizce Windows 10'un gelecek vizyonu nedir ve bundan memnun musunuz?

Açıkçası ben Windows 10 piyasaya çıktığında ne kullanmayı ne de denemeyi reddetmiştim. Lakin aradan uzun bir süre geçtikten sonra artık Windows 7, Windows 8.1 gibi işletim sistemlerinin artık kullanılamayacağı konusunda ikna oldum. Sorularımı cevaplayacak kişi veya kişilere şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
"METRO"dan kastınız UWP uygulamalarıysa, bunlar C++, C#, Microsoft Visual Basic, ve JavaScript gibi dillerle yazılmaktadır.

"METRO"dan kastınız UWP uygulamalarıysa, bunlar C++, C#, Microsoft Visual Basic, ve JavaScript gibi dillerle yazılmaktadır.
Evet bahsettiğim UWP uygulamalarıydı. Cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca merak ettiğim bir konu daha var. Bu uygulamalar takıldığı vakit kendiliğinden kapanıyor ve bu bazen veri kaybına neden olabiliyor. Açıkçası bu yüzden UWP uygulamalarına pek sıcak bakamıyorum. Masaüstü programlarıysa takılsa bile kapanmıyor. UWP uygulamalarını da bu şekilde yeniden yapılandırmak mümkün müdür?

Buna bildiğim kadarıyla cevap vereceğim. UWP uygulamalarının desteklenen tüm cihazlara uyumlu olması hedeflendiğinden bu cihazların sistemlerine de uyumlu olacak şekilde geliştirilmiş olmaları gerekir. Bu cihazların RAM'i ve işlemcisi PC kadar güçlü olmayabilir. Bu yüzden UWP uygulaması minimize edildiğinde ya da başka bir uygulamaya geçiş yapıldığında bu UWP uygulamasının çekirdekteki işleyişi (güç tasarrufu vs. sebebiyle) durdurulur. Tahmin ediyorum ki uygulama bir takılma yaşadığında, bu "işleyişi durdurma olayı" gerçekleştiğinden uygulama kapanıyor. Bunun çözümü olarak, uygulamayı kapanmayacak şekilde yapılandırma mümkünatını ve mümkünse bu yapılandırmanın, uygulamanın alt segment cihazlardaki performansına karşı nasıl bir etkisi olduğunu bilemeyeceğim.

Anlıyorum. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…