Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde bilgisayarıma format attım ve lisans ile windows 10 yükleyerek güncelleştirmeleri yaptım. Daha sonrasında mikrofonumun bir türlü çalışmadığını fark ettim. Denemediğim şey bakmadığım forum kalmadı ancak hiç bir yerde bunu yazan bir yer bulamadım. İlginç bir şekilde windows mikrofon için gizlilik ayarı getirdiğini fark ettim. 1 hafta yoktan yere zamanımı çalan sorunun çözümünü ihtiyacı olan arkadaşlar için görseller ile konuyu paylaşmaya karar verdim. Keyifli günler dilerim.
-Ses simgesine sağ tıklayarak ses ayarlarını açın.
-Açılan bölümde en altda ya da sağ tarafta "Mikrofon gizlilik ayarları" seçeneğini seçin.
-Bu cihazda mikrofona erişime izin ver kısmında değiştire tıklayarak açık hale getirin ve Uygulamaların mikrofonunuza erişmesine izin ver seçeneğini aktif edin.
göstermiş olduğun ayar bende açık bende çok uğraştım 1 haftadır ve şuan gene uğraşıyorum kafayı yiycem o derece oldum artık başkasının sesi geliyor benim sesim gitmiyor 2+1 ses sistemi takılı ondan kaynaklıdır diy düşündüm mikrofonlu kulaklık taktım yok gene olmadı düzelmedi. hocam rica etsem TeamViewer ile bağlansan yardımcı olurmusun