Windows 10 Mikrofon Frekansı Değiştirememe Sorunu

LiteraryLucky

Kilopat
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Yeni bilgisayara geçtikten sonra mikrofon bölümünde ses Hz'i 8000 (Telefon kalitesi) olarak görünüyor. Değiştirmek istediğimde ise "Aygıt başka bir uygulama tarafından kullanılıyor. Devam ederseniz, bu uygulama durabilir. Devam etmek istiyor musunuz?" diyor. "Evet" diyorum ve değişiklikler kaydedilmiyor. Mikrofon ile konuştuğumda ses karşı tarafa kötü gidiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ses aygıtını kullanan tüm programları kapatıp denedim ancak yinede ayarları kaydetmiyor. Ses 8000 Hz sabit duruyor. Mikrofon düzeyleri kısmında mikrofon bası yok. Corsair Void Pro Wireless kullanıyorum. Laptop da bunun için bir deneme yaptığımda dilediğim Hz aralığında değişim yapabiliyordum.

Sistem yeni olduğu için anakart üzerinde bulunan ses yongasının sürücüsü yüklü değil. Asus'un sitesinden ses yongasının sürücüsünü kurmak istedim ancak orada da yükleme esnasında bir sorun ile karşılaştığım için silmiştim.

Ses kartlı bir kulaklık olduğu için Asus'un ses yongasıyla pek alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü ayrı bir sürücüsü var zaten. Bence programı üzerinden bir kurcalama yapın, birşeyler devre dışı vs. kalmış olabilir eğer yazılımda firmware güncellemesi vs. geldiyse ondanda kaynaklı olabilir başka bir şey gelmedi aklıma.

Bilgisayarda Winrar olmadığı için setup dosyası verimli çalışamıyordu sanırım. Winrar indirdikten sonra Asus'un sitesinden anakartın ses yongasını yükledim ve sonrasında değişiklik yapabildim. Şuanda ses DVD kalitesine aktarılıyor. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı