Windows 10 mikrofon problemi

Berk Saltuk

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben Logitech G231 kulaklık kullanıyorum ve işletim sistemim Windows 10. bazı uygulamalar kulaklık mikrofonunu algılarken bazıları algılamıyor. Örneğin, Microsoft Store uygulamalarından Skype'ı kullanırken mikrofon konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ancak Discord, zoom gibi uygulamalar mikrofonumu algılamıyor. Uygulamaların mikrofonuma erişmesine izin verdim, sürücüler güncel fakat bu sorunu yaşamaya devam ediyorum.

Bu sorunu yaşayan ve yardım edebilecek varsa çok teşekkür ederim.

Ses aygıtlarında mikrofonu varsayılan yapıp tekrar deneyin.

Varsayılan aygıt olarak gözüküyor ve sesi algılıyor fakat aygıtı dinlediğimde sesin inanılmaz az geldiğini görüyorum. Skype'ta kendimi dinlediğimde ses yüksek ve çok net geliyor ama burada düşük ve cızırtılı olarak duyuyorum.

Farkı bir bilgisayarda sorunlu olan programlarda denediniz mi?
Cihazda arıza olduğunu düşünürsek, bütün programlarda aynı sorunu yapardı.
İşletim sistem kaynaklı hatta saçma gelebilir, eğer crackli bir Windows ise ondan bile yapabilir.

Deneyebileceğim başka bilgisayarım yok fakat kullandığım bilgisayara başka kulaklıklar taktığımda da aynı sorunu yaşıyorum. Orijinal Windows kullanıyorum. Realtek'i devre dışı bırakıp etkinleştirdim ve şu anda Skype da gitti Bugün uzaktan eğitime katılmak için üniversitenin istediği Zoom uygulamasında bunu yaşayınca iyice canımı sıkmaya başladı bu olay, en sonunda format atacağım dayanamayıp
Sorunu çözdüm teşekkürler

Son düzenleme:
Sorununuzu çözdüğünüze sevindim. Sorun olmazsa nasıl çözdüğünüzü yazarsanız, belki yıllar sonra başka insanlara yardımınız dokunur. Forum bu yüzden var arşiv niteliğinde.

Bilgisayarımda Realtek HD programının olmadığını fark ettim. Onu indirip mikrofon ayarlarından mikrofon sesini 100'e yükseltip bası 20dB'e yükselttim.
Bilgisayarımda Realtek HD programının olmadığını fark ettim. Onu indirip mikrofon ayarlarından mikrofon sesini 100'e yükseltip bası 20dB'e yükselttim.
Yardımlarınız için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…