Windows 10 mu Windows 11 mi yüklenmeli?

Savascii

Decapat
RAM
Xpg Adata 8x2 CL18 1300MHz
SSD veya HDD modeli
Wd Green SN350
Ekran kartı
Xfx Radeon RX 6700
Anakart
TUF GAMING A520M-PLUS
İşlemci
Ryzen 5 Pro 4650G
Dostlar sistemi bu şekilde uzun bir süredir format atmadığım için temiz format atacağım gece veyahut yarın. Hangisini kurmalıyım performans olarak olsun RAM kullanımları işlemci kullanımları vs. hangisini tercih etmeliyim halihazırda Windows 11 kullanıyorum ama bunu değiştirmeli miyim? Evetse/Hayırsa nedenleri ile birlikte yazarsanız sevinirim.

Edit: CL 20 imiş yanlış yazmışım.

Windows 10 yakında güncelleme almayacak önerim 11 ben kullanıyorum sorun yaşamadım.

Size kalmış hangisini kullanıp kullanmayacağınız fakat ben 11 diyorum.

Eğer sistemi UEFI Secure Boot ve TPM 2.0 destekliyorsa kur bunları desteklemiyorsa internetteki çözümler ile mbd anakarta Windows 11 kurarsan Valorant gibi oyunları oynayamazsın ve kasma sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

LoL dışında FPS sorunu yaşadığım herhangi bir oyun olmadı. Secure Boot destekliyor diye biliyorum ama TPM 2.0'a bakmadım.

Anakartınız muhtemelen destekliyordur AM4 kartlarda genellikle TPM2.0 bulunur ama Windows 11'i yükleyip yükleyemeyeceğinizi gösteren bir Microsoft programı vardı onu indirip kontrol edip Windows 11 kurmanız yararlı olacaktır.

Zaten Windows 11 kullanıyorum şu anda sormak istediğim şey aslında Windows 10'a düşürmeli miyim sistemime göre hangisi faydalı olur?

Windows 11 de dur Windows 10'un desteğinin kesilmesine çok fazla kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…