Çözüldü Windows 10 .NET Framework Zaten En Son Sürüme Sahipsiniz Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RRavyn

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Yaklaşık 1 aydan beri başıma bela olmuş bir problem ile karşı karşıyayım. .NET Framework bilgisayarımı tamamen esir almış, çalışma hızına /etki edip etmediğini tam olarak bilmiyorum/ dâhi etki ettiğini düşünüyorum. Bazı programların açılışını engelleyip, sürekli uyarı atıyor.

1) Varan 1

• Aslında her şey bu uyarı ile başladı. Bu uyarıyı veren sanırım sadece üç dört program var. (discord, kaspersky vs.) Daha doğrusu onların uyarısı windows üzerinden bildiri geliyor. Başka var mı bilmiyorum. Bu uyarıyı aldıktan sonra, hemen Framework'un sitesine girip, güncel sürümü indirdim. Sürümü kurma esnasında, hemen giriş ekranında bana bir uyarı verdi. Uyarının içeriği ise şu şekilde: ''Zaten en son sürüme sahipsiniz.'' Böyle dedikten sonra işlerin yolunda gitmediğini, bir problem olduğunun kanısına vardım.

• Hemen repair indirip, onunla denedim. Bir şeyleri çözüyor gibi gözükse de onunla da bir çözüm alamadım.

2) Windows Update'nin FRAMEWORK üzerinde yine hata vermesi

• Olayın çok önemli bir derecede olmadığını varsayıp, bu durumu biraz daha beklemek için pasife çektim. Geçen gün, windows update raporlarını kontrol ederken karşıma bu denk geldi. Bu ve bundan daha önceki yaklaşık üç dört tane framework güncellemesinde bu tarz bir hatayla karşılaştım. Tekrar indirmeye çalıştığımda ise, bu aşağıdaki hatayı veriyor.

• Hata kodunu araştırdığımda, disk'in dolu olmasından dolayı böyle bir hata verdiğini belirttiklerini gördüm. C diskinde yaklaşık 500GB boş yer var. Bu 500GB'lık bir dosya mı yani? Olmadığını düşündüğüm ve saçma olduğu için, burada da bir hata olduğunu düşünüyorum.

3) Antivirus programının kapatılmaması

• Kaspersky Free sürümünü kullanıyorum. Ondan kaynaklandığını düşünürek kapatmayı denedim fakat görev yöneticisinden kapatmaya çalıştığımında, /erişim engelledi/ tarzında bir hata veriyor. Her şey üst üste geldi, ne yapacağımı bilmiyorum.

• Sonuç olarak, bir Framework hatası bütün programların ayarını kaçırdı. Bu konularda eli korkak ve biraz bilgisiz birisi olarak, sizlerden yardım istemek amacıyla bu konuyu açıyorum. Konuyu görüp, editleyecek moderatörlere ufak bir ricamdır; lütfen üstteki hiçbir görseli silmeyin. Hepsi adım adım benim hatalarımın kaynağıdır.

Sorunumu çözmede yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu link den framework u yukleyip indirmeyi dene. Sonucu paylaş.

@Murat5038 Vallahi kimse ne biliyor, ne aktif bir çözümünü bulabildim. Siz bakabilir misiniz? Cidden çıldırmama az kaldı.
Arama yerine windows özelliklerini aç veya kapat yazın. Çıkan ekranda Net Framework 3.5'e tik koyun. Ardından yükleyebilirsiniz.
Hepsi tikli durumda, bir iki defa onları da kapatıp, tekrar yüklemelerini yaptım. Hata devam ediyor.

Son düzenleme:
Windows ile alakalı bir sıkıntı olabilir. Sanal makinede Microsoft'un sitesinden indirdiğiniz ISO ile Windows kurun ve bu programları deneyin. Eğer sorun düzelirse temiz kurulum yaparsınız.

Öncelikle bu iğrenç sorunla karşı karşıyaya kalan arkadaşların ilk yapması gereken şey, Windows özelliklerinden framework tiklerinin açık olması olacaktır. Daha sonrasında komut ekranından, SFC /scannow komutunu uygulayın; bitmesini bekleyin. Bittikten sonra bilgisayara reset atın, probleminiz çözülecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…