Windows 10'a ilk çıktığı tarihten yaklaşık bir sene kadar sonra geçmiştim. O zamanlar gayet stabil idi, sorun yaşamıyordum. İlerleyen zamanlarda gelen büyük güncellemelerle birlikte sorun yaşayan kullanıcı sayısı artmaya başlamıştı.
Orijinal ISO dosyasını kullanarak yaptığım her kurulum sonrasında ayar çekmekten bıkmıştım. Kurulum sonrası masaüstü geldiğinde otomatik olarak Onedrive'ın kurulması ve bazılarını hiçbir zaman kullanmayacağım mağaza uygulamalarını yine otomatik indirilmesi, güncelleme indirirken bilgisayarımı yavaşlatması vb. sorunlar... Ben de orijinal olmayan Windows 10 sürümlerini kullanmaya başladım, onlar da başta stabil gibi gözükse de bir süre sonra başka sorunlar yaratmaya başladı. En son Windows Gezgini reset atıyordu kendi kendine.
Şu anda orijinal Windows 10 x64 Home SL kullanıyorum, gerekli ayarları yaptığım için şu anda sorun yaşamıyorum. Windows 10 garip bir sürüm oldu ve öyle devam ediyor, kiminin bilgisayarına ilaç gibi gelse de kiminin bilgisayarında envaiçeşit sorun yaşatıyor.