Microsoft, Windows 10'un son güncellemesi ile o özelliği kaldırmadı sadece yerini değiştirdi. Denetim Masası - Sistem ve Güvenlik - Güç Seçenekleri seçeneğine girerseniz sol taraftaki kırmızı alandaki seçenekten istediğiniz moda göre güç planı oluşturabilirsiniz.
Eki Görüntüle 273041
Eğer yukarıdaki seçeneklerden özel güç planı oluşturursanız aşağıda sarı çizgili alandaki kısayol kalkar bilginiz olsun. Tavsiyem denetim masası ayarlarından yapmanız. Pil simgesi üzerinden yapılan güç planı pek fark ettirmiyor.
Eki Görüntüle 273042
Bilgisayarınız büyük ihtimalle oyun için İntel'in grafik işlemcisini kullanıyor. Bunu Nvidia ile değiştirirseniz daha yüksek FPS değerlerine çıkarsınız.
Bunun için masaüstünde boş alana tıklayıp NDIVIA denetim masasını açın. Ardından 3D grafik ayarlarını yönetilmesi sekmesinden program ayarları deyin. Program ayarlarına girdikten sonra 1. kutu içerisinden istediğiniz programı ve oyunu seçin, ekle deyin ve 3. seçenek olarak da yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçtikten sonra sağ alttan uygula deyin. Öncesine göre daha yüksek FPS değerleri alırsınız. İyi forumlar...
Eki Görüntüle 273050 Eki Görüntüle 273051