Windows 10 Notebook CPU'yu tam kulanmıyor

Ouz3460

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba EXCALIBUR G650 bir Notebook'um var. Ve cihazımda 3.20GHz Turbo ile 3.80 GHz olması gerekirken 2.80GHz Turbo ile 2.81 GHz olarak gözüküyor.
Aldığım bir bilgiye göre laptoplarda "Yüksek Performans" pil plan seçeneği bulunuyormuş
ama çok fazla enerji tükettiği için Windows bu seçeneği kaldırmış.
EXCALIBUR WhatsApp hattından konuştuğumuza göre gerek duyduğunda 3.20GHz kullandığını söylüyor, ama ben oyunlarda düşük FPS'lerde oynuyorum.
Bunun bir çözümü var mı? Varsa nedir lütfen yardım edin.Ve Intel Turbo Boost Teknoloji Gözetleyicisi işe yarar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile oyun içi görüntüleri paylaşırsan yardımcı olabiliriz.

Turbo Boost"u indir kur. Yüksek Performans olayını araştır. Eğer bilgisayarın Güç Tasarruf modundaysa,Turbo Boost çalışmaz.

Microsoft, Windows 10'un son güncellemesi ile o özelliği kaldırmadı sadece yerini değiştirdi. Denetim Masası - Sistem ve Güvenlik - Güç Seçenekleri seçeneğine girerseniz sol taraftaki kırmızı alandaki seçenekten istediğiniz moda göre güç planı oluşturabilirsiniz.

Eğer yukarıdaki seçeneklerden özel güç planı oluşturursanız aşağıda sarı çizgili alandaki kısayol kalkar bilginiz olsun. Tavsiyem denetim masası ayarlarından yapmanız. Pil simgesi üzerinden yapılan güç planı pek fark ettirmiyor.

Bilgisayarınız büyük ihtimalle oyun için İntel'in grafik işlemcisini kullanıyor. Bunu Nvidia ile değiştirirseniz daha yüksek FPS değerlerine çıkarsınız.
Bunun için masaüstünde boş alana tıklayıp NDIVIA denetim masasını açın. Ardından 3D grafik ayarlarını yönetilmesi sekmesinden program ayarları deyin. Program ayarlarına girdikten sonra 1. kutu içerisinden istediğiniz programı ve oyunu seçin, ekle deyin ve 3. seçenek olarak da yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçtikten sonra sağ alttan uygula deyin. Öncesine göre daha yüksek FPS değerleri alırsınız. İyi forumlar...

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim "Yüksesk Performans" seçeneğini buldum ancak benim sorunum CPU yanlış gözüküyor.
Ve tam kullanamadığımı düşünüyorum.
Ve düşük FPS dediğim bir GTX 1050'ye göre düşük FPS alıyorum.

Turbo Boost"u indir kur. Yüksek Performans olayını araştır. Eğer bilgisayarın Güç Tasarruf modundaysa,Turbo Boost çalışmaz.
Turbo Boost adlı uygulamada tam olarak kullanamıyorum bişey farketmiyor ve en fazla 3.20Ghz gösteriyor.

Windows + X + B kisayoluyla mobility centeri acip ordan yuksek performansa alabilirsiniz, cok daha basit bu kadar ugrasmak yerine.
Çok teşekkür ederim "Yüksesk Performans" seçeneğini buldum ancak benim sorunum CPU yanlış gözüküyor.

İşlemcinizi fazla zorlamayan bir oyun oynuyorsanız CPU kullanımın az olması normaldir.

İşlemcinizi fazla zorlamayan bir oyun oynuyorsanız CPU kullanımın az olması normaldir.
Olay kullanmakta değil normalde de gözükmüyor.
Normalde eskiden "Yüksek Performans" pil plan seçeneğinde tam gözükmesi sağlanabiliyordu.
Ben bunu öğrenmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…