Windows 10 "ntoskrnl.exe" ve "SynTP.sys" mavi ekran hatası

tayfunyalcin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bugün dizüstü bilgisayarım da 'PUBG' adlı oyunu oynarken mavi ekran hatası aldım. En son mavi ekran hatası aldığım zaman yine forumda yardımcı olan kişilerin direktifleri doğrultusunda soruna çözüm bulmuştuk. Bugün yine mavi ekran hatası alınca sosyalde yardım bulabileceğimi düşündüm. Çözüm önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Minidump dosyalarım: mavi ekran.rar

Dostum sana tavsiyem şu. Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldır. Ardından tekrar kur. Isı değerlerini kontrol et. Oyundayken sistem kaynaklarının kullanımına bak.

@Murat5038

Öncelikle iki farklı dosyadan kaynaklı mavi ekran almışsınız.
SynTP.sys driverı yüzünden mavi ekran yemişsiniz. Bu driver Synaptics Pointing Device Driver'a ait bir driverdır, güncellediğiniz taktirde düzelecektir.
Ntoskernl.exe yüzünden mavi ekran yemişsiniz. Bunu düzeltmek için ise BIOS güncelleyip, clear CMOS yapın. Bu da sorunu çözmezse Memtest86+ ile bellek testi yapabilirsiniz.

Oyun dosyalarını doğrulayın. Sonra;
Touchpad ve Wireless sürücülerini güncelleyin. RS3 kullanıyorsunuz RS3'de sorunlar olduğunu bildirmiştim, yine de denilenleri yapıp kontrol edin düzelmez ise ve diğer program veya oyunlarda sorun olursa RS2'ye geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…