Kurduğunuz sürüm Single Language. Tek bir dil var sadece o sürümde. Ve siz temiz kurulumda işletim sistemi seçme bölümünde Pro veya Home falan olur. Orada Single Language seçmişsiniz. O yüzden otomatik olarak kurmuş. Veya sizin eski işletim sisteminizde Single Language ve o yüzden otomatik olarak etkinleştirilmiş.Bu sitede bulunan OEM Activation 3.0 başlığı altındaki anahtarlar nedir?
Temiz Windows 10 kurduğumda Windows otomatik olarak Windows 10 SL olarak etkinleşiyor, kullanılan anahtara baktığımda site de bulunanNTRHT-XTHTG-GBWCG-4MTMP-HH64C
anahtarı çıkıyor.
Bende bulunan anahtar neden format sonrasında bile gitmiyor ve internete bağlandığımda etkinleşiyor?Bu konu geçen yıldan kalma ama zaten en başına yazmışlar, Microsoft'un Windows 10 için genel anahtarları (diğer adıyla “varsayılan anahtarlar”), istediğiniz belirli bir Windows 10 sürümünü yüklemenizi veya yükseltmenizi sağlar, ancak etkinleştirmez.
Kurulum esnasında sürüm seçme ekranı çıkmadı.Kurduğunuz sürüm Single Language. Tek bir dil var sadece o sürümde. Ve siz temiz kurulumda işletim sistemi seçme bölümünde Pro veya Home falan olur. Orada Single Language seçmişsiniz. O yüzden otomatik olarak kurmuş. Veya sizin eski işletim sisteminizde Single Language ve o yüzden otomatik olarak etkinleştirilmiş.
Bende bulunan anahtar neden format sonrasında bile gitmiyor ve internete bağlandığımda etkinleşiyor?
Kurulum esnasında sürüm seçme ekranı çıkmadı.
@snop02
Hocam laptopta OEM Windows 10 SL lisansı bulunmuyor sadece OEM Windows 8 SL lisansı var o lisans anahtarı da zaten Windows 10 da çalışmıyor.1. Kurulum esnasında aslında laptop veya marka sistem aldıysan OEM keydir. OEM keyler anakart ile yasar ve olur. Genelde Windows Home SLdir.
Key girmeden etkinleştirirse;
PC aldın FreeDOS olarak,
Daha once etkinleştirilmiş PC key girmesende mesela Pro kurulumda yerel ile kurdun.
Oem/retail olsun sonu 3V66T ile biten “genel dijital lisans” ile etkinleştirir. Kurulum esnasında key girersen kendi keyini gorırsun.
2. Kurulum esnasında key girersen, key hangi surum ise oto olarak seçer, surum seçme ekranı atlar.
Laptop veya hazır sistem OEM aldıysan yine anakarta gomulu oldugu için keyin surumu hangisiyse onu yine oto yapar. (Özellikle laptoplar) vs.
Hocam laptopta OEM Windows 10 SL lisansı bulunmuyor sadece OEM Windows 8 SL lisansı var o lisans anahtarı da zaten Windows 10'da çalışmıyor.
Bu lisans anahtarını bahsettiğim siteden alıp format öncesi kullandım ve format esnasında sürüm seçme ekranı çıkmadı sonrasında da otomatik etkinleşti.
ShowKeyPlus ile baktığımda bu key çıkıyor tam olarak nedir açıklayabilir misiniz?
NTRHT-XTHTG-GBWCG-4MTMP-HH64C
@snop02 Hocam şimdi Windows 8 SL lisansımı denedim Windows 10 SL'de çalıştı fakat slmgr /dli yazdığımda kısmı ürün anahtarında HH64C yazıyor bu da Windows 8 lisansıma ait değil.
CMD yonetici slmgr.vbs -dli ekran at bakalım.
ShowKeyPlus ile baktıgında,
NTRHT-XTHTG-GBWCG-4MTMP-HH64C keyini kontrol ettigimde;
Windows 10 Home SL olarak gosteriyor.
ProductKey: NTRHT-XTHTG-GBWCG-4MTMP-HH64C
Description: Windows 10 RTM CoreSingleLanguage OEM-DM
ErrorCode: 0xc004C003
CheckedTime: 2025-10-23 21:31:20 PM(UTC+03:00)
Eki Görüntüle 2592620
Slmgr. VBS /upk kodu ile lisans anahtarını kaldırdım ardından tekrar Windows 8 SL OEM lisansımı girdiğimde Windows etkinleşti fakat halen 1. görselde yer alan kısmı ürün anahtarında Windows 8 SL lisansım yazmıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.