Windows 10 OEM ayrılmış bölüm nasıl birleştirilir?

erciyes51

Decapat
RAM
Samsung,CL22,3200mhz
SSD veya HDD modeli
Micron_2400
Ekran kartı
RtX4060
İşlemci
İ7-12700h
ASUS TUF F15 bilgisayarima format atarken OEM(ayrılmış) bölümünü gördüm. Dikkatimi çeken şu oldu bölümün boyutu 25GB. Bunu birincil bölümle birleştirebilir miyim? Format atarken silsem birleşir mi?

ASUS TUF F15 bilgisayarima format atarken OEM(ayrılmış) bölümünü gördüm. Dikkatimi çeken şu oldu bölümün boyutu 25GB. Bunu birincil bölümle birleştirebilir miyim? Format atarken silsem birleşir mi?

Sırlamayı bilmedigim için varsayım yapıyorum:
OEM; MSR veya sistem ayrıldıdan sonra ise ve arkasında C varsa silince C ile birlestirebilirsin.
C ile D arasında ise C ve D ile birleştirebilirsin.
Dden sonra ise sadece D ile birleştirebilirsin
Vs.
Dden sonra ise ve C'yi genişletmek istersen D'yi komple silip “C yi genişletme”yapar kalan kısmı “yeni birim olustur” diyerek D yaparsın vs.

Not: Bunu yapacaksan ve D de önemli dosya/klasörlerin varsa harici bir yere yedeklemen gerekir bilgine

Sırlamayı bilmedigim için varsayım yapıyorum:
OEM; MSR veya sistem ayrıldıdan sonra ise ve arkasında C varsa silince C ile birlestirebilirsin.
C ile D arasında ise C ve D ile birleştirebilirsin.
Dden sonra ise sadece D ile birleştirebilirsin
Vs.
Dden sonra ise ve C'yi genişletmek istersen D'yi komple silip “C yi genişletme”yapar kalan kısmı “yeni birim olustur” diyerek D yaparsın vs.

Not: Bunu yapacaksan ve D de önemli dosya/klasörlerin varsa harici bir yere yedeklemen gerekir bilgine
Denedim fakât genişletme olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı