Windows 10 OEM Key Önerisi

Ömer Özer

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Müh./Hava Trafik Kontrolörü
Yeni topladığım sisteme Windows 10 kuracağım, orijinal yapmak için bazı sitelerde ürün anahtarı satılıyor. Bunlara ne denli güvenebiliriz, daha önce bu şekilde alışveriş yapanınız olduysa bir satıcı veya link gönderebilir misiniz?
Bir de aktifleştirdikten sonra ilerleyen zamanda format atarsam tekrar aktifleştirme ister mi ve bu kod tekrar kullanılabilir mi?
Anakart değişmediği sürece sorun olmaz gibi geliyor ama yine de emin olamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu konuda bu şekilde belirtmiştim.

OEM key olması, donanım değiştiğinde çöp olması anlamına gelmiyor.
Lisans donanıma değil Microsoft hesabına kayıt edilir. Sonraki kurulumlarda donanım değişse de, Microsoft hesabı ile giriş yaptığınızda otomatik olarak lisans aktif edilir.

Windows 7 ve öncesindeki OEM lisans türleri ile karıştırmayın.

O zaman eski laptopumdaki Microsoft hesabimla yeni topladigim masaustune giris yaparsam eskisindeki Windows 10'u yeni PC'de kullabililirim yani?

Benim bilgim eksik veya güncelliğini yitirmiş olabilir. İstemeden de olsa yanlış bilgi akardığım için özür dilerim.

O zaman eski laptopumdaki Microsoft hesabimla yeni topladigim masaustune giris yaparsam eskisindeki Windows 10'u yeni PC'de kullabililirim yani?
Evet. Eski bilgisayardaki lisansı silmeniz gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…